27-04-10

Verslag : Exc. Vorst A - Oevel A : 2 - 3

17/04 Preminiemen A Thuismatch tegen Oevel A

 

Voor deze laatste competitiewedstrijd moesten we het doen zonder Ben en Roy en hadden Matthias en Tiest de ondankbare taak ons spitsenduo te moeten vervangen.

2’ Aanval Oevel voorlangs.

7’ Hoekschop Oevel, aan tweede paal naast getikt.

10’ Elke hoekschop van Oevel is gevaarlijk.

11’ Seppe gaat goed in de voeten en redt open kans.

12’ Snelle inworp Oevel, speelt in een keer door op vrije man die naast Seppe intikt. 0-1.

15’ Schot Marten maar naast.

17’ Oevel aanvaller voorbij drie man maar Seppe redt met de voet.

18’ Onze eerste kans, we winnen een kopduel, Jonas zet door op de doelman en Yoshi lobt de bal over de doelman. 1-1.

20’ Tiest legt terug op Sander die voorzet tot bij Jonas die op de doelman trapt.

22’ Weer doorbrak Oevel maar naast.

23’ Verre uittrap Seppe, Matthias door naar Tiest maar benen net te kort.

Zeer zwakke eerste helft met veel balbezit voor de bezoekers die met de kansen morsen.

1’ Al snel een kans voor Oevel maar Seppe redt wederom.

3’ Seppe trapt uit, Jonas kopt door en Marten in twee tijden voorbij de doelman. 2-1.

6’ Marten steekt tussendoor maar Yoshi komt te laat om voor gevaar te zorgen.

7’ Tegenaanval Oevel, alleen door maar professionele fout van Sander en weg kans.

10’ Speler Oevel trapt op doel, Marten steekt er een voet tussen maar Seppe moet toch redding brengen.

13’ Oevel blijft de betere en zet druk. Met een punter naast Seppe de verdiende 2-2.

15’ Jonas zet voor maar speler van Oevel tikt de bal naast.

16’ Seppe redt weeral, ook de daaropvolgende hoekschop maakt hij onschadelijk.

17’ Seppe trapt uit en Yoshi op de doelman.

25’ Doorbraak Oevel en in de kluts voorbij Seppe. 2-3. Erg zuur voor Seppe die zich ondanks ontelbare goede tussenkomsten in de laatste seconde niet tot puntwinnaar mag uitroepen.

Zwakke wedstrijd met Oevel als verdiende winnaar tegen een afwezig Excelsior dat alleen maar lijkt af te leren.

 

Speelden mee : Seppe, Marten, Sander, Jonas, Yoshi, Senne, Steve, Tiest en Matthias.

20:09 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-10

Verslag : Standaard Vorst A - Exc. Vorst A : 1 - 2

Bal komt op u toe
10/04 Preminiemen A Uitmatch bij Standaard Vorst A

Al moesten we spelen op verplaatsing we bleven vandaag in Vorst. We trokken naar de buren van Standaard Vorst om het tweede deel van de grote derby te betwisten. We hebben er zelf drie van Groot Vorst in de ploeg en wilden net als enkele weken terug deze wedstrijd dus maar wat al te graag winnen. Net dan speel je een van de minder wedstrijden van het seizoen. Was de eerste kans nog voor ons als in de 7’ Marten Roy aanspeelt en zo de bal bij Yoshi komt die op de doelman trapt we bakten er in de eerste 20’ verder niks van. We lieten ons daar op alle fronten aftroeven. Dat er bij Standaard enkel tussenliepen die ouder waren dat was na de thuiswedstrijd geen uitvlucht meer. De meesten hebben trouwens al wel wat ervaring van het spelen bij de miniemen en dan zijn alle tegenstanders ouder. Gelukkig was er tijdens deze eerst twintig minuten nog Seppe die al zijn klasse bovenhaalde en liet zien waarom hij volgend jaar in Dessel zal spelen. In de 12’ moet hij goed plat op een stevig schot. Een paar minuten later geraakt hij de bal niet kwijt als niemand zich aanbied en ontsnappen wij als de bal door de thuisaanval naast wordt getrapt. Een minuut later nog net de vingertoppen van Seppe om een volgende grote kans voor de thuisploeg over te tikken en in de 20ste minuut plukt hij de bal sierlijk uit de lucht. Daarna eindelijk ook eens Excelsior als Ben een actie opzet en Roy de kans overtrapt. In de daaropvolgende minuut stuurt Marten Roy diep en trapt Ben diens voorzet op de doelman. Roy kreeg de ganse wedstrijd twee man op zijn dak en kan zich pas in de laatste minuut voor het eerst helemaal doorzetten maar Jonas komt een voetje te kort om in te trappen. Meteen komt een eind aan een barslechte eerste helft.

Ook in de tweede helft is er onmiddellijk een goede Seppe nodig om een achterstand te voorkomen. Gelukkig voor ons trekken we de lijn van de laatste paar minuten van de eerste helft door. Roy strand na een goede actie in de 2’ op de thuisdoelman. Roy zet zich een minuut later nog eens door en via Ben komt de bal bij Jonas die maar in te tikken heeft. 0-1. In de 7de minuut speelt Ben Marten aan die in een tijd de bal tussendoor steekt en Jonas aanspeelt. Deze laat de kans niet liggen. 0-2. Seppe heeft het nu wat rustiger maar gaat goed plat in de 13’. Een minuut later trap Marten hard voorlangs. Seppe lanceert in de 16’ Yoshi die op zijn beurt Jonas aanspeelt die naast trapt. We zetten nu plot veel druk en een schot van Marten wordt van de lijn gehaald, Jonas trapt de herneming op de doelman en Yoshi’s schot mist kracht. Net als je denk dat we de match onder controle hebben slikken we op een tegenstoot de 1-2. Marten legt van ver aan in de 22’ maar de bal zoeft naast. Roy zet een minuut later een uitstekende actie op en levert in bij Jonas, bal door naar Yoshi die maar net te kort komt om in te tikken. De man van de match heeft echter het slotwoord. In de laatste seconde zweeft Seppe een gemaakt doelpunt uit de winkelhaak en zorgt er zo voor dat wij de match winnend kunnen afsluiten.

De tweede helft was behoorlijk maar deze overwinning is vooral het werk van een man, onze doelman.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Yoshi, Senne, Ben, Steve en Jonas.

18:21 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-10

Verslag : Oefenwedstrijd tegen Paal

Paal
07/04 Preminiemen A Oefenwedstrijd in Paal

Voor deze oefenwedstrijd kwamen Roy en Ben terug de troepen vervoegen. Ook Anton en Thomas staken vandaag een voetje toe.

We begonnen ontzettend zwak aan de wedstrijd en reeds in de eerste minuut was er een uitstekende Seppe nodig om de bal in hoekschop te tikken. Op deze hoekschop stonden we met z’n allen te slapen en totaal ongedekt werd de bal ingetikt. 1-0. We kwamen er in de beginfase niet aan te pas en moesten in de eerste vijf minuten nog twee keer op Seppe rekenen om erger te voorkomen. In de 6’ een eerste keer Excelsior als Jonas een hoekschop van Marten overkopt. Twee minuten later trapt Marten hard op doel maar via een thuisverdediger gaat de bal in hoekschop. Roy zet zich in de 11’ goed door en speelt Ben aan. Die legt terug op Marten die hem hard in het hoekje plaatst. 1-1. Een minuut later actie Roy, voorzet door Ben over getrapt. Paal moet het hebben van diepe ballen naar de snelle spitsen en we hebben het daar heel moeilijk mee. In de 17’ zijn ze hier mee succesvol en slikken we de 2-1. We zijn even onder de indruk en kunnen maar een keer meer dreigen als Roy in de 22’ overtrapt. Een minuut later echter weer zo een verre trap achter de verdediging en weer zijn we eraan voor de moeite. 3-1.

Een beter Excelsior in de tweede helft dat de wedstrijd nu wel naar zijn hand kan zetten. Reeds succes in de 4de minuut als Roy een vrije trap van Marten inkopt. Prachtgoal ware het niet dat de scheidsrechter de bal naast zag. De thuisploeg legde de bal op de middenstip maar hij wilde van geen wijken weten en ging zelf niet kijken naar het grote gat in het doelnet. Zestigplusser zijn dus niet allemaal oud en wijs. Seppe had niet echt veel werk in de tweede helft maar zat er in de 7’ wel prima tussen. We gingen nu resoluut in de achtervolging. Anton trapte in de 10’ over en twee minuten later vonden zowel Roy als Anton de doelman op hun weg. In de 18’ echter weer zo een diepe bal achter onze verdediging en weer zijn de aanvallers van Paal onze achterspelers op snelheid de baas en via de vingertoppen van Seppe gaat de bal in doel. 4-1. Met nog vijf minuten op de klok plakken we de thuisploeg nu vast voor eigen doel. Anton zorgt in de 21’ voor nog meer hoop als hij met een lob zorgde voor de 4-2 en een minuut later is alles weer mogelijk als Roy met een persoonlijke actie voor de aansluiting binnentrapt. 4-3. Marten en Roy hebben in de twee daaropvolgende minuten een schietkans maar telkens zoeft de bal net over. Met nog enkele seconden op de klok wringt Roy zich nog een keer doorheen de thuisverdediging maar trapt op de doelman. Anton is echter goed gevolgd en trapt de 4-4 tegen de touwen.

De gasten vonden dat ze gewonnen hadden maar we zullen toch maar de door de scheidsrechter vastgelegde uitslag respecteren, zei het knarsetandend.

We zagen vandaag een ploeg met twee gezichten, zwak tot matig in de eerste helft en vol overgave en inzet in de tweede. Na het voor sommige zware paasweekeinde (met tot vijf wedstrijden in drie dagen) zullen we van deze wedstrijd alleen maar het goede onthouden en dit gelijkspel aanzien als een morele overwinning.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Jonas, Senne, Steve, Thomas en Anton.

21:51 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-10

Verslag : Tornooi Exc. Vorst

Mol Wezel
05/04 Preminiemen A Tornooi Exc. Vorst

Vandaag werd er door onze gasten heel wat afgevoetbald. Seppe, Marten, Yoshi, Sander en Senne traden voormiddag aan met de miniemen en moesten vlak na de middag terug de wei in voor een wedstrijd tegen Mol Wezel. Om dat wat op te vangen kwamen Arne, Robin en Tiest ons versterken, ook zei stonden dus voor twee wedstrijden op een dag.

We begonnen matig aan de wedstrijd en reeds in de eerste minuut moest Seppe gepast tussenkomen. We namen toch al snel het commando over en Senne trapte in de 5’ een eerste kans over. Een minuut later bediend Arne Yoshi maar de mist overhaast zijn schot. Marten trapt in de 11’ een vrije trap net naast maar een minuut later slaan we wel toe. Steve en Arne zetten een actie op en Tiest werk de kans rustig af. 1-0. Seppe moet een minuut later wel alles uit de kast halen om een tegentreffer te voorkomen. Op het kwartier onderschept Arne de bal en speelt snel Yoshi aan die voor de 2-0 zorgt. Een laatste keer dreiging in de 21’ als Marten een vrije trap neemt en Jonas en Robin net niet bij de afvallende bal kunnen.

Hadden we het betere van het spel in de eerste helft in de tweede liep het nog vlotter. Arne speelt in de 2’ Jonas aan die zijn schot compleet mist. Drie minuten later speelt Marten Arne aan maar er zit in laatste instantie nog een voetje tussen. Nog eens drie minuten later een prima aanval die begint bij Marten, via Jonas komt de bal bij Tiest die op de doelman trapt. In de 10’ probeert Marten het net als zaterdag met links maar dit keer gaat de bal naast. In de 12’ een uitstekende aanval. Marten speelt Tiest aan en via Jonas komt de bal bij Arne die zorgt voor de 3-0. Een minuut later eenzelfde spelbeeld alleen draaien Arne en Jonas de rollen om en zorgt Jonas dit keer voor de 4-0. Op het kwartier twee keer Yoshi die eerst de bal onderschept maar naast trapt en vlak daarop de doelman op zijn weg vind. Het blijft nu kansen regenen. Robin trapt op de doelman die in hoekschop werkt maar in de 20’ is hij op aangeven van Marten wel succesvol. 5-0. Arne heeft in de 22’ pech als hij tegen de paal trapt maar kan een minuut later op aangeven van Jonas wel juichen. 6-0. Met een persoonlijke inspanning zorgt Jonas in de 24’ voor de 7-0 en net voor affluiten zet Marten Arne op weg naar zijn derde en ons achtste doelpunt en hij faalt niet. 8-0.

Vooral in de tweede helft bolde het als een trein. Onder leiding van Senne gaven we achteraan helemaal niks weg. Marten was heer en meester op het middenveld en vooraan lieten we heel wat fraaie dingen zien. Tiest, Arne en Robin dank u voor de steun en net als de andere dank u voor de prima wedstrijd.

Seppe, Yoshi, Sander en Marten lieten later in de namiddag hun clubhart nog eens spreken en traden met succes nog een derde keer in de arena. De eerste twee hielpen Oevel B verslaan samen met de preminiemen C en met de twee andere knutselden we nog een noodploeg in elkaar en samen met al wat er nog rondliep van de C en de miniemen stuurden we ook nog Zolder met lege handen terug naar huis.

Speelden mee : Seppe, Marten, Senne, Yoshi, Sander, Jonas, Steve, Robin, Arne en Tiest.

20:02 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-10

Verslag : Tornooi RH Sportief

RH Sportief
03/04 Preminiemen A Tornooi RH Sportief

Het paasweekend is de moment van het jaar voor degene die graag voetballen in Excelsior Vorst, die komen dan echt aan hun trekken. Vele ploegen zitten dan krap en zo moest Marten in de voormiddag al de miniemen A uit de nood helpen en stonden Robin en Arne na hun voormiddagwedstrijd klaar om ons uit de nood te helpen.

We stonden dus tegenover de thuisploeg met een onuitgegeven elftal. Het duurde een tijdje alvorens we in ons spel kwamen en Seppe lette in de 2’ gelukkig goed op en kon erger voorkomen. We hadden veel valbezit maar een eerste kans was er pas in de 7de minuut als Yoshi voorlangs trapte. Een minuut later voorzet Marten met het hoofd door Arne verlengd over de doelman maar de bal miste kracht en werd nog van de lijn gehaald. In de 11’ een goede aanval via Jonas en Yoshi, de bal komt bij Arne maar de doelman zit ertussen. Seppe had niet echt veel werk maar was wel bij de zaak als in de 17’ te kort werd teruggespeeld. Yoshi krijgt een goede kans in de 22’ maar de doelman werkt in hoekschop. Wel succes een minuut voor de rust. Arne zet zich door op links en legt achteruit tot bij Marten, die speelt snel diep tot bij Yoshi die zich vrij draait en voor de 0-1 zorgt.

We beginnen uitstekend aan de tweede helft en ontwikkelen onmiddellijk veel druk. We worden al snel beloond, Yoshi trapt in de 2’ de 0-2 tegen de touwen. We spelen heel aanvallend nu en in de 7’ is er een goede Seppe nodig om een uitbraak af te stoppen. Twee minuten later voorzet Marten maar Yoshi wil het net iets te mooi doen met de buitenkant van de voet en de bal gaat naast. Seppe is ook in de 8’ bij de pinken en voorkomt een tegendoelpunt. In de 10’ legt Yoshi terug op Marten die op de paal knalt, hij trapt de rebound echter in een keer, en nog wel met links, voorbij de kansloze thuisdoelman. 0-3. Twee minuten later een prima actie van Sander, de bal komt via Yoshi bij Marten die hard de 0-4 intrapt. Seppe heeft niet veel werk maar gaat in de 16’ toch plat. Vanaf nu is er echter maar een ploeg meer gevaarlijk. 17’ actie Yoshi, Marten en Jonas die op de doelman trapt. Een minuut later knalt Marten nipt over en nog een minuut later trapt Marten een vrije trap op de onderkant van de lat. Robin zet in de 23’ een prima actie op, bal bij Yoshi maar naast. Een minuut later een prima collectieve aanval. Het begint bij Sander die inspeelt op Yoshi, die naar Arne die Robin vrij ziet staan maar weer zit de doelman ertussen. Het vijfde doelpunt komt er echter toch als in de laatste seconde Yoshi Arne aanspeelt die zijn prima wedstrijd kan bekronen met een doelpunt. 0-5.

Ondanks de ongewone samenstelling zat er heel wat muziek in dit achttal dat in de loop van de wedstrijd mekaar steeds beter begon gaan te vinden en dat vooral in de tweede helft heel wat goeds liet zien. Met Arne en Robin hebben we twee kereltjes achter de hand waarmee voetbal kan worden gespeeld en die niet zouden hebben misstaan in de ploeg van dit jaar. Soms ontbreekt het hen nog wat aan kracht maar de basis van het snel en simpel voetbal spelen dat hebben ze al prima onder de knie.

Speelden mee : Seppe, Marten, Senne, Yoshi, Sander, Jonas, Robin en Arne.

19:02 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-04-10

Verslag : Exc. Vorst A - Immervoort A : 7 - 1

immervoort
25/03 Preminiemen A Thuismatch tegen Immervoort A

Met slecht twaalf dagen tussenpauze stonden de twee competitiewedstrijden tegen Immervoort op het programma. De heenwedstrijd lag dus nog fris in het geheugen.

Zonder groots te spelen namen we de wedstrijd in handen. Reeds in de eerste minuut was het bijna prijs als een voorzet van Roy op de lat belande. Vijf minuten later hadden we meer geluk als een voorzet van Sander via een van de bezoekers in doel verdween. 1-0. In de 9’ na een 1-2 tussen Roy en Ben zat de doelman er goed tussen. Hij was een minuut later weer te sterk als Roy Ben aanspeelde en deze op doel trapte. Als je veel werk hebt dat zit je als doelman meestal goed in de match en in de 12’ kreeg ook Roy na een mooie solo de bal niet voorbij de bezoekende doelman. Het gevaarlijkst waren we nog op voorzetten en in de 14’ belande een voorzet van Jonas op de binnenkant van de paal maar hij sprong de voor ons verkeerde kant op. Op het kwartier gaven we twee hoekschoppen weg en er was een uitstekende Seppe nodig om zijn netten proper te houden. Op de tegenstoot zet Roy een actie op en levert in bij Marten. In laatste instantie zit er nog een voetje tussen en levert het slecht een hoekschop op. Twee minuten later zet Jonas zich goed door en levert in bij Marten, in een tijd tot bij Roy maar de doelman keert het schot, hij kan de bal echter niet vasthouden en Yoshi heeft maar voor het intikken. 2-0. Ook succes bij een volgende aanval als Roy twee man uitkapt en de bal mooi binnendoor tikt tot bij Yoshi die de bal simpel met binnenkant voet kan intikken. 3-0. Meteen de ruststand van een doenbare eerste helft.

We starten supper zwak aan de tweede helft en mogen ons gelukkig prijzen dat Seppe tot twee maal toe de meubels kan redden als wij ons maar al te makkelijk laten aftroeven door een o.m. een duiveltje van 2001. In de 3’ staan ze weer oog in oog met Seppe die de hoek goed verkleint en de aanvaller zo bijna verplicht om naast te trappen. De weinigen die het nog niet gezien moesten hebben weten nu meteen waarom hij een stapje hoger gaat zetten volgend seizoen. De eerste keer dat wij in de buurt komen van het bezoekende doel is het wel raak. Ben zet een actie op en bied Yoshi de 4-0 aan. Ook aan de overzijde kon het niet blijven duren. Seppe verricht in een fase drie kleine mirakels maar is kansloos bij de vierde poging, wat lieten ze hem daar in de steek. We komen nu gelukkig terug een beetje in de wedstrijd. Roy trapt in de 12’ op de doelman en Yoshi doet twee minuten later op aangeven van Roy hetzelfde. Op het kwartier een prima individuele actie van Roy en hard de 5-1 tegen de touwen. Marten zet zich in de 21’ ook eens aanvallend door, hij zoekt en vindt de 1-2 met Yoshi en trapt laag in de benedenhoek. 6-1. Een minuut later trapt Yoshi nog een naaste en vlak voor affluiten pikt ook Ben op aangeven van Roy zijn doelpuntje mee. 7-1.

Als je naar de einduitslag kijkt dan lijkt het dat wij een uitstekende wedstrijd achter de rug hebben maar schijn bedriegt, zeker in de tweede helft.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Jonas, Yoshi, Senne, Steve en Ben.

18:35 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-10

Verslag : Exc. Vorst A - Standaard Vorst A : 9 - 1

bal3
20/03 Preminiemen A Thuismatch tegen Standaard Vorst A

Het was al een tijdje geleden maar vandaag waren ze alle negen present om de grote derby tegen de buren uit Standaard Vorst te betwisten. Toch altijd iets speciaals dit soort wedstrijden, de ploegen hechten er toch wel wat meer belang aan dan aan de andere competitiewedstrijden. Gelukkig heerst er onder de twee ploegen enkel een sportieve rivaliteit en kunnen de preminiemen het buiten het veld prima met elkaar vinden.

Maar toch dit zijn van die wedstrijden die je graag wint. De wedstrijd begint heel matig en er is in de beginfase, zeg maar eerste helft niet veel te beleven.

05’ : Scherpe voorzet van Jonas wordt door de doelman in hoekschop geduwd.

10’ : Ben speelt in op Roy die doortikt tot bij Jonas, die kraakt zijn schot en naast.

12’ : Standaard alleen op Seppe af die redding brengt.

14’ : Roy met een persoonlijke actie alleen op doelman af maar foutief gestopt. Marten tikt vrije trap tot bij Roy. Het schot wordt door Yoshi uit doel gehouden. Gelukkig krijgt hij in twee keer de bal toch binnen. 1-0.

16’ : Roy legt aan vanop 15 meter, prachtsave van de bezoekende doelman.

22’ : Slechte uittrap van de doelman in de voeten van Roy. Mooi voorbij de doelman en laag over de grond binnen. 2-0.

We zagen een heel matige eerste helft met veel middenveldvoetbal, weinig combinaties en weinig kansen.

De wedstrijd barste echter in de tweede helft helemaal open.

27’ : Voorzet Sander maar niemand voor doel om af te werken.

28’ : Roy drie man voorbij, schot op de paal.

31’ : Roy pas op Yoshi die rustig afwerkt. 3-0.

32’ : Standaard Vorst zet 1-2 op maar zwak schot dat Seppe kan oprapen.

33’ : Ben speelt Roy aan, die gaat voorbij zijn man en besluit in de korte hoek. 4-0.

35’ : Hoekschop Standaard, bal breed en schot naast doel.

42’ : Hoekschop Sander, Jonas kopt voorlangs.

43’ : Individuele actie Standaard, alleen op Seppe die redt met de voet.

46’ : Standaard mildert via de binnenkant van de paal. 4-1

47’ : Nu gaat het heel snel. Roy geeft mee met Yoshi die hard binnenknalt. 5-1.

48’ : Ben speelt in op Roy die rustig afwerkt. 6-1.

49’ : Roy wederom met een individuele actie en beheerst afgewerkt. 7-1.

50’ : Ben alleen voor de doelman die redt met de voet, bal terug bij Ben die Yoshi aanspeelt die maar in het lege doel moet trappen. 8-1

51’ : Ben speelt Roy aan, die schakelt twee man uit en trapt zijn vijfde binnen. 9-1.

Na een prima tweede helft niks dan lachende gezichten bij de Excelsior boys die zich voor een paar weken koning in eigen dorp kunnen noemen.

Met dank aan de papa van Jonas voor het verslag.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Jonas, Yoshi, Senne, Steve en Ben.

13:33 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-03-10

Verslag : Immervoort A - Exc. Vorst A : 2 - 7

immervoort
13/03 Preminiemen A Uitmatch bij Immervoort A

Voor deze uitwedstrijd moesten Steve en Jonas verstek laten gaan. Gelukkig konden we een beroep doen de B’s, die later moesten spelen en stonden Cisse en Milan klaar om ons verder te helpen.

Na een aarzelende start staken we in de 4’ onze eerste degelijke aanval in mekaar. Roy speelde Marten aan die doortikte tot bij Cisse maar het schot ging naast. Een minuut later bracht Marten Cisse terug in stelling en dit keer miste hij niet. 0-1. We haalden nu ons beter voetbal boven en domineerde de wedstrijd. Ben trapte in de 7’ een volgende kans op de doelman. Marten speelt twee minuten later in op Roy die een 1-2 opzet met broertje Ben maar het schot gaat voorlangs. Een minuut later zet Roy zich door en speelt in op Ben die net niet tot een schot komt. In de 13de minuut rolt Roy de verdediging op maar in laatste instantie zit er nog een voetje voor. Op het kwartier schildert Marten een hoekschop op het hoofd van Roy die voor de 0-2 zorgt. Nog in dezelfde minuut afstandschot van Marten maar naast. Seppe had het ondertussen heel rustig maar was wel bij de pinken op de enige kans voor Immervoort in de eerste helft. Cisse speelt in de 18’ Yoshi aan die naast trapt. Twee minuten later weer Cisse op Yoshi, goede voorzet op Roy die net naast kopt. Cisse blijft nu zijn medespelers in stelling brengen en Roy zorgt op zijn aangeven in de 21’ voor de 0-3. In de 22’ nogmaals Cisse voor Roy die dit keer hard voorlangs trapt. Net voor affluiten misschien onze beste aanval van de eerste helft als na een dubbele 1-2 met Roy Marten de bal op de doelman trapt.

Degene die net iets te lang in de kantine bleven plakken misten de eerste goal van de tweede helft. Roy rolde de linkerflank op en knalde onhoudbaar in de verste hoek de 0-4 binnen. De uittrappen van Seppe zijn en blijven een wapen voor ons. In de 2’ trap hij ver uit tot bij Yoshi die Roy aanspeelt en meteen staat het 0-5. Yoshi verrast in de 5’ vanop afstand de thuisdoelman en zorgt voor de 0-6. Ook onze volgende kans in de 8’ is raak als Roy nog maar eens de lijn afzoeft en wederom aan de tweede paal binnentrapt. 0-7. Een minuut later speelt Roy Ben aan maar deze kans gaat net naast. Seppe moet in de 10’ voor de eerste keer aan de bak en gaat goed plat en ranselt de bal uit zijn doel. Yoshi zet daarop een 1-2 op met Roy maar trapt de kans over. Op het kwartier geharrewar voor het thuisdoel maar noch Ben, Roy als Yoshi krijgen de bal over de doellijn. In de 16de minuut scoren we opnieuw maar spijtig genoeg werken we een hoekschop in eigen doel. 1-7. Roy slalomt in de 20’ doorheen de verdediging maar dit levert niet meer op dan een hoekschop. Een minuut later trapt Cisse naast. Immervoort komt in de slotfase beter in de wedstrijd en er is een goede tussenkomst van Seppe nodig om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 23’ trapt Cisse onze laatste kans naast en op de tegenstoot is Seppe kansloos als de bal op de lat beland en de rebound wordt binnengetrapt. 2-7.

Vandaag een van de betere wedstrijden van het seizoen, misschien wel de beste. De aanwezigheid van Cisse zal hier wel voor iets tussenzitten. Met hem erbij kunnen wij dreigen vanop de twee flanken en zijn wij aanvallend moeilijk af te stoppen. Het is misschien opgevallen dat de achterspelers niet voorkomen in het verslag. Wel, onder leiding van een uitmuntende laatste man Senne speelde zij een voortreffelijke wedstrijd.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Yoshi, Senne, Ben, Cisse en Milan.

22:17 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-10

Verslag : Exc. Vorst A - Oosterzonen A : 4 - 1

Oosterzonen
06/03 Preminiemen A Thuismatch tegen Oosterzonen A

Een prima voetbalweertje en een uitstekende grasmat, meer is er niet nodig om een goede wedstrijd te spelen en de nederlaag uit de heenronde door te spoelen met een klinkende overwinning. Steve kon niet aanwezig zijn maar we konden gelukkig een beroep doen op Robin van de preminiemen C om hem uitstekend te vervangen.

Reeds in de tweede minuut kunnen we dreigen na een 1-2 tussen Roy en Yoshi trapt Roy op de doelman. Nog eens twee minuten later zetten Jonas, Ben en Roy een aanval op en komt de bal bij Yoshi die alleen voor de doelman komt maar voorlangs trapt. In de 11’ dribbel van Roy die past naar Robin maar de doelman pakt. Drie minuten later een eerste keer Oosterzonen. Een speler is alleen door maar Seppe toont zich de baas. Op het kwartier uittrap van Seppe naar Ben die diep speelt op Roy. Roy schakelt de laatste man uit en omzeilt de doelman en zorgt voor de 1-0. Vijf minuten voor de rust een tweede keer Oosterzonen en dit keer verschalkt de doorgebroken aanvaller Seppe met een mooie plaatsbal. 1-1. Een minuut later verstuurt Marten een diepe bal op Robin die voor de 2-1 zorgt. Meteen de ruststand.

Op een afstandsschot van Sander na dat met het hoofd van de lijn wordt gehaald valt er in de eerste vijftien minuten van de tweede helft niet veel te beleven. Het duurt tot in de 17de minuut om nog eens een gevaarlijke aanval te zien. Sander, Senne en Jonas zetten een prima actie op en Yoshi trapt de kans op de doelman. In de 19’ een volgende kans als Jonas Ben aanspeelt maar ook dit keer trekt de doelman aan het langste eind. Net als in de heenwedstrijd is hij heel moeilijk te passeren. In de 20’ een mooie aanval van achter uit. Seppe levert de bal in bij Senne die Marten aanspeelt. Marten via Roy naar Jonas die de bal terug inlevert bij Roy die de 3-1 binnentrapt. Achteraan geven we weinig tot helemaal niks weg maar we komen in de 22’ wel met de schrik vrij als een afstandsschot op de lat uiteenspat. Vlak voor affluiten breken we er nog eens snel uit als Marten een diepe bal verstuurt voor Roy die op snelheid iedereen aftroeft en voor de 4-1 zorgt.

Het was vandaag niet groots maar wel goed. Bij momenten lieten we goed voetbal zien en we wonnen dan ook verdiend deze wedstrijd.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Jonas, Yoshi, Senne, Robin en Ben.

23:44 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-03-10

Verslag : Houtvenne A - Exc. Vorst A : 0 - 3

Houtvenne
27/02 Preminiemen A Uitmatch bij Houtvenne A

Op deze regenachtige zaterdagvoormiddag trokken we richting Houtvenne. Je verwacht dan een loodzwaar veld maar niet in Houtvenne. Daar mag je aantreden op kunstgras dat er prachtig bijlag. Van mij mogen ze dat onmiddellijk overal leggen. We mogen dan op Excelsior zeker niet klagen over de velden, in tegendeel, het lijkt me echter zalig om er af en toe eens op te trainen.

Aan het plein kon het dus niet liggen. De thuisploeg is wel in het voordeel daar zij gewoon zijn van op dit veld te spelen. We trokken echter meteen ten aanval en reeds in de eerste minuut een eerste kans als Roy een voorzet van Marten op de doelman trapt. In de 5de minuut zet Roy op de flank een actie op en zet voor tot bij Jonas die de bal mist. We blijven het betere van het spel hebben maar kansen levert dit voorlopig niet op. Seppe komt in de 15’ goed tussen en lanceert meteen Roy die voor de 0-1 zorgt. Drie minuten later weer dreiging via Roy maar in laatste instantie zit er nog een voetje tussen. Met de rust in zicht trapt Seppe ver uit tot bij Roy die zich ontdoet van zijn tegenstander en voor de 0-2 zorgt. Een degelijk eerste helft waarin wij ons stilaan kunnen aanpassen aan het kunstgras.

Marten zet in de 2de minuut een actie op maar de doelman zit er nog net tussen. In de 7’ hoekschop Marten, 1-2 met Ben maar Roy schiet te zacht in. Ben en Senne snijden in de 13’ door de achterlinie. Voorzet tot bij Yoshi en in twee keer voorbij de doelman. 0-3. Op het kwartier kapt Senne zijn man uit maar de doelman zit er nog met een hand tussen. Een minuut later 1-2 Marten Ben maar weer op de doelman. Senne onderschept in de 18’ de bal en speelt in op Ben die zijn schot mist. Yoshi zet goed druk een minuut later maar de voorzet is net iets te diep voor aan aanstormende Marten. Een laatste kans is er voor Senne op aangeven van Ben. Prima trap maar dito redding van de doelman.

We zagen vandaag een goed Excelsior dat zich gaandeweg steeds beter aanpaste aan de omstandigheden en bij momenten het balletje goed liet rondgaan.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Steve, Jonas, Yoshi, Senne en Ben.

22:20 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-10

Verslag : Exc. Vorst A - St Dimpna C : 3 - 1

St Dimpna20/02 Preminiemen A Thuismatch tegen St Dimpna C

Na nog maar eens een weekje verplichte rust traden we aan tegen St Dimpna C een ploeg die grotendeels bestaat uit eerstejaars en waartegen we in de heenronde onze slechtste wedstrijd in jaren speelden. We hadden dus nog wat recht te zetten.

7’ Zo lang was het wachten op een eerste degelijke actie. Jonas terug op Seppe, die speelt diep op Cisse, een twee met Ben, afleggen op Roy maar net naast.

10’ Een twee Roy - Ben, keeper red.

13’ Afstandschot St Dimpna, Seppe tikt de bal uit de onderhoek.

16’ Actie Sander Roy. Roy zet voor en Cisse kopt naast.

20’ Inworp naar Roy, dieptepas naar Cisse die de doelman omspeelt en voor de 1-0 zorgt.

21’ Snelle tegenaanval St Dimpna, 3 tegen 1. Seppe zweeft de bal onder de lat weg.

25’ Schot St Dimpna net naast.

Zwakke eerste helft waarin we veel te weinig brachten.

10’ We hebben onze doelman nodig om een eerste kans af te dwingen. Verre uittrap Seppe naar Ben die op de doelman trapt.

12’ Schot Roy, net naast.

13’ Snelle inworp Sander. Roy loopt de flank af, kapt naar binnen en schiet in de verste hoek binnen. 2-0.

14’ Prima samenspel Marten, Ben en Roy. Roy schiet de 3-0 binnen.

15’ Een eerste keer St Dimpna in de tweede helft. Seppe duikt in de voeten van een aanvaller maar is kansloos op de afvallende bal. 3-1.

Daarna? Niks meer. De wedstrijd sleept zich naar het einde. Het was een zwakke, rommelige wedstrijd om snel te vergeten. Zoals ze zeggen : volgende keer beter.

Met dank aan Mark voor het verslag.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Steve, Jonas, Yoshi, Senne, Ben en Cisse.

16:47 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-02-10

Verslag : Exc. Vorst A - Booischot : 6 - 1

Booischot
06/02 Preminiemen A Thuismatch tegen Booischot

Eindelijk nog eens een prima voetbalweertje, tel dat samen met een prima plein op de Vloed en er moet dan wel een degelijke wedstrijd volgen. Was zelf mee met de scholieren maar de papa van Jonas sprong in als verslaggever van dienst, waarvoor dank. Senne ligt in de gips en is een paar weken oud. Milan van de B kwam onze rangen dus vervoegen.

3’ De eerste kans is voor Jonas na een doorsteekpas van Yoshi maar op de doelman.

8’ Na geharrewar bal bij Jonas, slecht achteruit gelegd (amaai papa zo streng) naar Ben maar net naast.

10’ Druk gezet door Roy, de verdediging werkt slecht weg in de voeten van Marten die vanop 15 meter over de doelman trapt. 1-0.

11’ 2-0. Roy zet de bal voor naar Marten die in een tijd aflegt voor Yohsi die mooi afwerkt.

13’ Roy naar Ben die op de doelman trapt, nog in dezelfde minuut afstandschot man Marten naast.

18’ 2-1. Booischot duikt een eerste keer op voor Seppe. Dieptepas en in een tijd naast Seppe.

20’ Roy dieptepas op Yoshi, doelman is eerst op bal en werkt in hoekschop. Roy neemt deze en Jonas kopt op de lat en de doelman redt de rebound.

21’ 3-1. Roy pikt op eigen helft de bal op en gaat alleen op de doelman af en werkt rustig af.

23’ Marten pas van 20 meter op Ben, deze besluit recht op de doelman.

24’ 4-1. Roy laag schot op doel onder de keeper door.

Na een aarzelende start een prima eerste helft.

27’ Hoekschop Roy, Jonas kopt over.

28’ Booischot alleen voor Seppe. Seppe redt met de voeten.

32’ Yoshi zet voor, Roy mist zijn schot en weg kans.

33’ 5-1. Marten draai een hoekschop voor doel en de doelman werkt de bal in eigen doel.

35’ Yoshi draait zich vrij en trapt op de doelman. De hoekschop die daaruit volgt mist iedereen de bal.

37’ Ben pas op Roy die op de doelman besluit.

40’ Yoshi 1->2 met Roy, net naast.

45’ Na constante dreiging eindelijk goal. 6-1. Ben pas op Jonas, deze terug naar Ben, voorzet naar Yoshi die rustig afwerkt.

Net als in de heenmatch een zeer behoorlijke wedstrijd met een prima verdediging die bijna niks weggaf.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Steve, Jonas, Yoshi, Ben en Milan.

14:10 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-10

Verslag : Exc. Vorst A - Veerle A : 3 - 0

Veerle23/01 Preminiemen A Thuismatch tegen Veerle A

Na vijf voetballoze weekends en met slecht twee trainingen in de benen sinds begin december mochten we eindelijk nog eens de wei in voor een voetbalmatch in open lucht. Die overdreven rust had de meesten geen goed gedaan en we kregen vandaag de op een na slechtste wedstrijd voorgeschoteld van het lopende seizoen. We waren tegen een zeer matige tegenstander wel voordurend aan de bal maar deden er zeker in de eerste helft bijna helemaal niks mee. Het waren dan ook de bezoekers die voor het eerste doelgevaar zorgden maar Seppe verkleinde goed de hoek en de bal ging naast. In de 10’ eindelijk eens een vlotte combinatie van de onze als Marten en Roy doorheen de achterlinie sneden en ze Ben de 1-0 aanboden. Drie minuten later opnieuw hetzelfde duo maar dit keer trapte Marten langs. De rest van de eerste helft viel iedereen bijna in slaap tot Sander plots in de 20’ iedereen wakker maakte en met een streep in de verste hoek zorgde voor de 2-0. Meteen het laatste wapenfeit uit een zwakke eerste helft.

De tweede helft kon het alleen maar beter en dat was het zeker in de aanvangsfase ook. Roy zet in de 2’ een mooie actie op en legt terug op Marten die op de doelman trapt. Twee minuten later een identieke situatie maar dit keer gaat de bal over. Op nog eens doelgevaar was het wachten tot op het kwartier als Senne er achteraan weer eens goed en snel tussenzat en hij Roy lanceerde. Roy rolde de achterlinie op en bood Jonas de 3-0 aan. Zonder goed te spelen hadden we de wedstrijd wel in handen en we hadden in de 19’ pech als een hoekschop van Marten door ghiel in doel werd getrapt maar de scheids niet had gezien dat de bal over de lijn was. Ook het volgende gevaar kwam uit een hoekschop dit keer van Roy maar Jonas en Sander kregen de bal dit keer niet over de lijn. Roy zorgde met een mooie solo in de slotfase voor een laatste doelkans maar de bal ging vanuit een scherpe hoek op de paal.

De eerste wedstrijd van 2010 konden we dus winnend afsluiten maar het zal de komende weken heel wat beter moeten willen we niet een paar keer op onze bek gaan.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Sander, Senne, Steve, Jonas, Ben en Ghiel.

11:02 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-12-09

Verslag : Ramsel A - Exc. Vorst A : 1 - 5

Bal2
12/12 Preminiemen A Uitmatch bij Ramsel A

Na twee weken verplichte rust trokken we vandaag naar Ramsel. In de heenronde was dit een van de zwakkere ploegen waartegen wij speelden en we trokken dan ook naar daar om er te winnen. De pleinen van de jeugd waren nog steeds onbespeelbaar en we mochten dus aantreden op een eveneens niet al te schitterend A veld. We namen de wedstrijd meteen in handen. Niet meer dan normaal tegen een ploeg die voor minstens de helft bestaat uit eerstejaars. Ondanks de koude toch heel wat inzet in de ploeg in de aanvangsfase. Een eerste keer dreiging in de 2’ als Roy een voorzet van Jonas teruglegt voor Marten en die naast trapt. Drie minuten later een hoekschop van Roy maar ook Steve mist doel. Sander zet zich in de 7’ goed door maar Ben komt net te laat om de prima voorzet in te trappen. Halfweg de eerste helft onderschept Roy de bal en rolt de achterlinie op. Ben moet de voorzet maar intikken in het lege doel. 0-1. Vijf minuten later kan Roy zich nog eens doorzetten maar hij trapt naast. In de daaropvolgende minuut hoekschop Marten maar ook Sander op zijn beurt naast. De laatste kans is voor Yoshi maar hij trapt op de doelman. Veel inzet de eerste helft maar we moeten het steeds hebben van individuele acties en kwamen niet echt aan voetballen toe.

De tweede helft start prima als Jonas een hoekschop van Marten aan de tweede paal maar voor het intikken heeft. 0-2. Ben speelt in de 4’ prima Yoshi aan die net te lang nodig heeft om de bal onder controle te krijgen en op de doelman trapt. De match valt nu even helemaal stil tot in de 12’ we onze beste actie opzetten. Roy, Jonas en Marten laten de bal voor een keer eens snel en goed rondgaan. De bal komt bij Yoshi die echter zijn schot mist. De bal komt bij Marten die er alsnog 0-3 van maakt. Steve trapt in de 16’ een volgende kans op de doelman. Twee minuten later slikken we echter een beetje verassend de 1-3. We reageren meteen via Roy maar Jonas trapt de voorzet hard naast. Roy gaat nu samen met Marten centraal voetballen en plots…. spelen we voetbal. De jongens van Ramsel staan erbij en kijken ernaar. In de 20’ actie Roy, Marten, Roy en 1-4. Marten stuurt Ben diep maar op de doelman. Voorzet Sander maar ook Marten op de doelman. Actie Roy, Yoshi, Marten maar deze laatste naast. Tot slot een onhoudbaar afstandsschot van Roy die zorgt voor de 1-5 eindstand. Die laatste vijf minuten waren om in te kaderen, spijtig dat we dit zo zelden zien dit seizoen.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Jonas, Senne, Steve, Yoshi en Sander.

14:35 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-09

Verslag : Oosterzonen A - Exc. Vorst A : 3 - 1

Oosterzonen
21/11 Preminiemen A Uitmatch bij Oosterzonen A

Met Oosterzonen troffen wij vandaag een ploeg met heel veel ambitie. Enkele van de tegenstanders werden bij de buurploegen weggeplukt met het oog op provinciaal voetbal. Dat levert Oosterzonen een ploeg op die defensief in orde is maar die verder op mij geen indruk maakte. Des te erger dat wij vandaag op geen enkel moment degelijk voetbalde. Veel inzet bij de meesten en ook wel goede wil maar combineren dat was er vandaag veel te zelden bij. De eerste helft gaven wij geen enkele kans weg maar we konden ondanks het massale balbezit en een zeer matig “op de centrale verdediging en doelman na” Oosterzonen maar zelden wegtikken. Roy kreeg in de 5’ een eerste kans maar de bal ging naast. In de daaropvolgende minuut had Ben net iets te veel tijd nodig en kon enkel nog een hoekschop afdwingen. Twee minuten later trapte Yoshi een dot van een kans naast. Het viel nu aanvallende mede door goed verdedigen van Oosterzonen volledig stil. Pas in de 19’ nog eens dreiging als Roy vanuit de draai op de doelman besloot. Ook de laatste kans was voor Roy. Hij trapte in de 22’ laag in de hoek maar de thuisdoelman haalde hem schitterend uit de hoek.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Wij de bal en Oosterzonen trekt zich terug op eigen helft en probeert er met wilde trappen naar voor uit te komen. In de 5’ komt dan toch zo een bal goed terecht en de eerste kans voor de thuisploeg vliegt in onze kruising. 1-0. We proberen dit recht te zetten en in de 8’ trap Ben een eerste van een rij kansen op de doelman. Twee minuten later knalt Roy op de lat en nog eens twee minuten later op de doelman. Ook Sander besluit in de 13’ op de doelman en als Roy in de 15’ een hoekschop van Marten ook nog eens mooi maar over kopt lijkt het vandaag niet te gaan lukken. Seppe die zag nog bijna geen bal maar is in de 18’ kansloos bij de tweede bal op zijn doel. 2-0. Roy komt nu eindelijk op zijn beste plaats te staan en rolt nu aan de lopende band de thuisverdediging op. In de 19’ staan er een paar te slapen als hij de bal achteruit legt. In de 21’ knalt Marten een volgende teruglegger naast. Nog meer pech in de 22’ als een wederom doorgebroken Roy zelf op de paal trapt en dan zal je het zien. Oosterzonen dwingt een hoekschop af en die valt voor de voet van een van de thuisspelers die er geen moeite mee heeft de 3-0 binnen te trappen. We blijven echter toch kansen krijgen. Roy rolt in de 24’ nog maar eens de thuisverdediging op maar Sander en Yoshi hinderen elkaar om de zoveelste 100% kans in te trappen. In de laatste minuut valt het doelpunt dan eindelijk toch. Roy trapt al het ganse seizoen al onze hoekschoppen en net hij is met het hoofd het sterkst van de ploeg. Lukte het in de 15’ niet op aangeven van Marten in de laatste minuut lukte het op aangeven van Sander wel. 3-1.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Jonas, Senne, Steve, Yoshi en Sander.

15:22 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-09

Verslag : Exc. Vorst A - Houtvenne A : 6 - 0

Houtvenne

14/11 Preminiemen A Thuismatch tegen Houtvenne A

Eigenlijk wilde ik het er niet over hebben maar na de uitzonderlijk zwakke wedstrijd van vorig weekend trokken we toch met een bang hart richting Vloed. Tot overmaat van ramp konden we geen beroep doen op Roy en Ben en we waren dus maar al wat te gelukkig dat Vic voor een keer nog eens een stapje onderaf zette om ons achttal te vervolledigen. Marc speelde nog eens voor verslaggever en hier volgen zijn notities.

2’ Doorsteekpas Vic op Jonas die op de doelman trapt.

10’ Actie van Vic maar ook hij trapt op de doelman.

12’ Dieptepas Vic op Yoshi maar weer zit de doelman er met een goede reflex tussen.

22’ Jonas brengt de bal voor doel, Sander legt af, maar Vic weer op die vervelende kerel.

24’ Vrije trap van Marten tot bij Vic die met een plaatsbal zorgt voor de verdiende 1-0.

Het was een degelijke eerste helft waarin we achteraan totaal niks weggaven en constant veldoverwicht hadden maar de weinige doelkansen niet voldoende konden benutten.

Het kon dus nog beter de tweede helft en gelukkig staken onze gasten nog een tandje bij.

4’ Marten pakt uit met een afstandschot maar knappe redding doelman.

7’ Schot op doel van Vic maar de doelman pakt wederom.

11’ Marten vindt Vic voor de tweede maal en weer met een plaatsbal 2-0.

16’ Vic zorgt met een individuele actie voor de 3-0.

18’ Slecht uitverdedigen bezoekende doelman, Vic onderschept en zorgt voor de 4-0.

20’ Hoekschop. Kopbal van Steve en dan volgen er twee versies. Volgens Marc trapt Yoshi de afvallende bal binnen en volgens de gasten was het een owngoal. We gaan ze tcoh op de rekening van Yoshi schrijven want Marc is de oudste en die mening telt.

24’ Vic zet met zijn vijfde van de namiddag de kroon op zijn werk. 6-0.

De samenvatting van de tweede helft was kort en bondig. Zeer goed staat op het papiertje dat ik onder de neus kreeg geduwd. Als Marc dat schrijft dan moet je daar niet aan twijfelen.

Onze gasten zetten dus vandaag een en ander recht en genoten dan ook met volle teugen van de frieten die ze tegen Herselt hadden verdiend. Vasthouden nu gasten.

Speelden mee : Seppe, Marten, Sander, Senne, Steve, Yoshi, Jonas en Vic.

14:56 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-09

Verslag : St. Dimpna C - Exc. Vorst A : 1 - 1

St Dimpna
07/11 Preminiemen A Uitmatch bij St. Dimpna C

Het gaat een heel kort verslagske worden. Over deze wedstrijd was bijna niks positiefs te vertellen. In de 15’ kan Roy zich een eerste keer doorzetten en hij zorgt met een plaatsbal voor de 0-1. Een minuut later stuurt Marten Roy diep, Roy legt de bal terug maar Marten knalt over. Nog in dezelfde minuut besluit Roy op de doelman. Nog een keer Excelsior 2’ voor de rust als Roy de thuisdoelman probeert te verassen met een boogbal maar de bal gaat net naast. Voila dat was het voor de eerste helft.

De tweede helft was het al niet beter. Marten probeert de ploeg op sleeptouw te nemen en stuurt in de 7’ Roy diep. De doelman zit er echter twee keer goed tussen. In de 8ste minuut lanceert Marten Ben maar diens plaatsbal gaat naast. In de 17’ actie Roy, bal op Marten maar de doelman wil niet meewerken. In de 19’ probeert Marten het vanop 20 meter maar hij kan de thuisdoelman niet verrassen. In de laatste minuut een laatste keer Excelsior als Roy Ben aanspeelt maar een attente thuisdoelman wist ook hiermee raad. Seppe was de ganse wedstrijd werkloos maar in de 26’ kwam hij uitstekend uit als een weer voortreffelijke Senne voor een keer eens niet kon onderscheppen. Het was wachten op het verlossende eindsignaal. Dat bleef echter supper lang uit en in de 29’ kregen we alsnog het deksel op de neus als Seppe kansloos was op een perfect geplaatst schot. 1-1.

Met drie man kan je dus geen wedstrijd winnen, zelf niet tegen een ploeg die een jaar jonger is. Spijtig voor onze drie werkers maar we verdienden echt niet meer.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Senne, Steve, Yoshi en Tobias.

19:12 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-10-09

Verslag : Exc. Vorst A - Herselt A : 6 - 0

Herselt21/10 Preminiemen A Thuismatch tegen Herselt A

Lang verslag, veel te vertellen en dus beginnen we er maar snel aan. Omdat zaterdag bij Excelsior alles in het teken staat van het mosselfeest en we daar iedereen nodig hebben werden de thuiswedstrijden verplaatst naar woensdag. Op deze warme oktoberavond namen we het op tegen Herselt. Te later op de dag, te beter zijn wij blijkbaar wakker, we vlogen er dan ook vanaf minuut een in. De wedstrijd kan niet beter beginnen en reeds in de 2’ zette Roy zich mooi door en bood Jonas de openingstreffer op een schoteltje aan, deze miste de kans niet. 1-0. Het was een pittige wedstrijd met veel stevige doch faire duels. We kregen het zeker in de eerste helft niet op een presenteerblaadje aangeboden. Ben zette zich in de 8’ door, bal naar Roy en dan op de paal. Vier minuten later zet Roy zelf een actie op maar de doelman zit ertussen. In de 15’ nogmaals Roy, bal naar Yoshi maar save van de keeper. Twee minuten later hoekschop Roy, Yoshi zet er zijn hoofd tegen maar naast. In de 18’ legt Jonas de bal terug op Marten maar diens knal gaat net naast. We blijven knokken voor elke bal en in de 22’ speelt Roy de bal mooi binnendoor maar Yoshi wacht net iets te lang en de doelman grijpt in. In de 24’ een zoveelste hoekschop van Roy en dit keer kopt Jonas over. Vlak voor affluiten een laatste kans als Roy vanuit de draai de lat treft. Goede eerste helft, alleen de tussenstand valt een beetje magertjes uit.

Ook in de tweede helft een gedreven Excelsior. Marten stuurt in de 2’ Roy diep maar de bal geraakt voorlopig nog niet voorbij de doelman. Dan krijgen we in de 3’ de enige grote kans voor Herselt maar Seppe voorkomt erger en grabbelt de bal uit de voeten van de Herstelt aanvaller. We reageren meteen en een minuut later strandt ook Ben op de doelman. Oefening baart kunst en als Roy nog eens een minuut later Ben diep stuurt kapt hij zich mooi vrij en besluit ijzig kalm. 2-0. We krijgen nu kans op kans : 6’ Roy op keeper, 7’ hoekschop Jonas en Roy kopt naast, 8’ Ben speelt in op Roy maar de plaatsbal gaat centimeters naast, 9’ drie kansen in een fase en Sander trapt de laatste naast, 10’ Sander kan een voorzet niet onder controle krijgen en weg kans. In de 11’ lukt het dan toch, Roy knokt zich bij de bal en besluit hard in doel. 3-0. De kansen blijven maar komen : 12’ Roy speelt in, Ben trapt op de doelman, 13’ Roy zet zich door en legt af op Ben, plaatsbal net naast, 15’ Marten in een keer maar naast, 20’ Marten stuurt Roy diep en weer naast, 21’ Marten vanop 20 meter maar niet tussen het kader. Bij Herselt gaat nu stilaan helemaal het licht uit en breekt de veer. Roy speelt in de 22’ in op Jonas en die trapt in twee keer de 4-0 op het bord. Ook Steve legt nu aan en in de 23’ trapt hij vanop 20 meter over. Nog in dezelfde minuut een afstandsschot van Marten, hard door de handen van de doelman. 5-0. 24’ Solo Roy en rustig de 6-0 tegen de touwen. 25’ een laatste kans maar Yoshi trapt op de keeper.

Vandaag een prima Excelsior dat een degelijke tegenstander geen schijn van kans liet. Achteraan zat het onder leiding van een uitstekende Senne prima in elkaar. Marten regeerde met steun van Jonas op het middenveld en vooraan kregen ze op geen enkel moment vat op onze aanvallers. En Seppe die deed wat hij moest doen, die ene bal pakken en attent blijven. Ik meen iets te hebben gehoord over frieten, niet waar Steff?

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

23:55 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-10-09

Verslag : Booischot A - Exc. Vorst A : 1 - 6

Booischot
17/10 Preminiemen A Uitmatch bij Booischot  A

Bij het vertrek naar Booischot leek het een kille, koude, mistige dag te worden. Gelukkig voor ons kwam het zonnetje net op tijd te voorschijn en was het een prima voormiddag om te voetballen. Steve moest in laatste instantie verstek laten gaan en we moesten het dan vandaag ook doen zonder reserve. Bij Booischot hadden ze er vier, dat betekende dat wij er vandaag allemaal voor 100% vijftig minuten lang moesten staan. We begonnen prima aan de wedstrijd en reeds in de eerste minuut strandde een actie Roy Jonas op de keeper. Uit de hoekschop die daaruit volgde waren we wel succesvol. Roy draaide de bal voor doel en met wat hulp van de thuisploeg verdween de bal in doel. 0-1. We bleven voortdurend spelen op de helft van de thuisploeg en in de 7’ was het Jonas die zorgde voor de 0-2. In de 10’ was het weer raak. Marten zag Jonas vrij staan voor doel en schoof de bal tussen de verdedigers door. Jonas bedankte met een mooi hakje. 0-3. Nu ging het even snel maar zowel Roy als Yoshi strandde in de 11’ op de keeper. We kregen nu kansen zat : 12’ Roy op keeper, 14’ een-twee Yoshi Roy en Yoshi naast, 17’ Roy op keeper, 18’ Jonas op keeper en tot slot 20’ Roy weer op de goed opgewarmde doelman. En toch troffen we nog een maal doel. In de 22’ legde marten aan vanop 15 meter en hij besloot laag in de beneden hoek. 0-4. Meteen de ruststand.

We begonnen iets te laks aan de tweede helft. Hadden ze iets in onze koffie gedaan of namen we het gewoonweg wat al te gemakkelijk op? Feit is dat ook Seppe aan de bak moest. In de 2’ gaat hij nog goed in de voeten van een doorgebroken speler, maar nog in dezelfde minuut is hij kansloos bij een volgende uitbraak. 1-4. Seppe zet dan in de 5’ ons zelf maar terug op het goede spoor als hij met een verre uittrap Roy lanceert maar net als in de eerste helft staat de thuisdoelman attent te keepen. Een minuut later draait Roy zich mooi vrij maar vindt wederom de thuisdoelman in de korte hoek. Yoshi trapt in de 7’ een volgende kans naast en in de 10’ doet Roy hetzelfde na een prima aanval opgezet door Marten en Yoshi. Pech in de 12’ als Roy een prima actie opzet en hij Yoshi aanspeelt maar de bal gaat op de lat. We zetten dat een minuut later recht als Roy dit keer Ben aanspeelt en onze benjamin mist niet. 1-5. We blijven kansen krijgen. Sander in de 18’ naast en Roy in de 19’ op de keeper. Toch nog een keer Seppe in de 20’. Hij gaat goed plat op een laag schot. Ben trapt in de 22’ op de keeper. Dan voelt Marten zich geroepen om nog een uit te halen en vanop 20 meter jaagt hij gefrustreerd de bal snoeihard in de kruising. 1-6. De laatste kans is voor Roy maar zijn vriend de thuisdoelman wil van geen wijken weten.

Goede wedstrijd waarin wij enkel wat veel kansen nodig hadden om te kunnen scoren. Voor de rest was het prima. Senne & co zorgden ervoor dat achteraan alles op wieltjes liep en Marten heerste in het midden en liet zo de andere toe zich aanvallend volledig te kunnen uitleven. Prima wedstrijd jongens, het loopt alsmaar beter.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Jonas en Yoshi.

17:41 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-09

Verslag : Exc. Vorst A - Ezaart C : 11 - 0

Ezaart
10/10 Preminiemen A Thuismatch tegen Ezaart A
 

We deden dit weekend nogmaals beroep op reserve verslaggever Marc. Gelukkig kon hij dit keer in tegenstelling tot de twee vorige keren wel heel veel positiefs noteren.

1’ Sander onderschept de bal en speelt Roy aan. Roy pas naar Jonas en meteen 1-0.

2’ Een twee tussen Marten en Ben. Marten schot op doel maar save van Keeper.

5’ Sander trapt op doel en Roy schiet de rebound binnen. 2-0.

7’ Mooie actie die begint bij Jonas en via Ben bij Roy beland. 3-0.

9’ Balverlies Ezaart en Roy er als de kippen bij voor de 4-0.

12’ Diepe bal van Senne, actie van Ben maar Roy net naast.

14’ Schot Yoshi, save keeper.

15’ Een twee tussen Roy en Yoshi. Roy zorgt voor de 5-0.

17’ Senne legt aan op doel. Keeper kan niet klemmen en Jonas trapt rebound binnen. 6-0.

20’ Yoshi speelt Roy aan. Lange voorzet en Jonas met een mooi hakje binnen. 7-0.

23’ Roy legt af op Sander en die trapt net naast.

24’ Roy legt vrijtrap af op Marten maar goede redding van de doelman.

25’ Ja hoor ook Seppe deed mee. Hij komt voor de eerste keer tussen.

Ook in de tweede helft gaan we verder op de ingeslagen weg.

2’ Pas Steve naar Yoshi, die speelt Roy aan en met een afgeweken bal 8-0.

4’ Senne rukt mee op en speelt Sander aan. Die schiet de bal op de paal.

10’ Inworp Yoshi naar Roy en Roy zorgt voor de 9-0.

11’ Op aangeven van Roy zorgt Yoshi voor de dubbele cijfers. 10-0

15’ Actie van Yoshi en Ben. Ben trapt de bal net naast.

18’ Afgeweken bal van Ben komt bij Jonas. Jonas trapt net naast.

25’ Yoshi sluit de doelpuntenkermis in de laatste minuut af. 11-0.

Zeer goede wedstrijd staat er onder het verslag. Als Marc dat schrijft dan ben ik er zeker van dat iedereen een goede match achter de rug heeft. Ook tijdens de strafschoppenreeks ging het prima. Seppe kreeg zelfs alle handen op mekaar als hij klemvast een bal uit de bovenhoek zweefde.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

13:46 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-10-09

Verslag : Veerle A - Exc. Vorst A : 0 - 9

Veerle
03/10 Preminiemen A Uitmatch bij Veerle A

Veel wind, hobbelig plein en maar met acht. De voortekenen waren in ieder geval niet goed. Gelukkig konden we een beroep doen op Thomas en Joren om de troepen te vervolledigen. We nemen wel de wedstrijd meteen in handen en reeds in de tweede minuut zijn we via Ben een eerste keer succesvol. 0-1. Veerle reageert echter meteen en er is in de 5’ een goede Seppe nodig om een tegendoelpunt te vermijden. In de 8’ haalt Marten hard uit en als Thomas de bal laat afwijken verdwijnt die in doel. 0-2. In de daaropvolgende minuut trapt Roy een hoekschop van Thomas op de lat. Dan hebben we even geluk als een 110% kans door Veerle wordt gemist en dat Seppe vlak daarna attent uitkomt om erger te vermijden. Roy zorgt in de 20’ voor de 0-3. Bij Veerle breekt nu de veer en Ben kan op dieptepas van Thomas de score verder opdrijven. 0-4. De thuis keeper bied Thomas de 0-5 op een presenteerblaadje aan en dat wordt in dank aanvaard.

We starten op een zeer moeilijk bespeelbaar veld wel goed in de tweede helft. Reeds in de 1’ zet Thomas Ben wederom op weg naar een doelpunt. 0-6. Ben is in de 4’ door maar krijgt de bal dit keer zelfs niet in twee keer tussen de palen. In de 11’ zorgt Thomas na een mooie een twee met Ben voor de 0-7. Sander krijgt in de 13’ wel wat hulp van de doelman maar de 0-8 is meteen een feit. Ook Jonas pikt nog voor het kwartier zijn doelpuntje mee en met nog 10’ op de klok staat het 0-9. Seppe moet maar een keer tussenkomen in de tweede helft, hij is in de 16’ de thuisaanvallers net te snel af als hij goed uitkomt. Meteen het laatste grote wapenfeit van de match die zich in de laatste 10’ sleept naar het eindsignaal. Eindstand : 0-9.

Geen superwedstrijd van de onze maar wel van een degelijk niveau. Het was zeker niet makkelijk om op dit plein goed voetbal te laten zien.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Jonas, Thomas en Joren.

 

 

14:41 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-09

Verslag : Exc. Vorst A - Tongerlo A : 4 - 3

Tongerlo26/09 Preminiemen A Thuismatch tegen Tongerlo A

Onze gasten kregen tegen Tongerlo de kans om de barslechte wedstrijd tegen Netezonen uit te wissen. Tijdens de week was er behoorlijk getraind en we gingen er dan ook vanuit dat iedereen dit keer wel bij de les zou zijn. We begonnen echter niet iets te zwak aan de wedstrijd en kregen reeds in de openingminuut de 0-1 om de oren. We probeerden snel het evenwicht te herstellen. In de 5’ kwamen we een eerste keer dreigen via Ben maar de bal ging voorlangs. We zetten Tongerlo nu even vast en in de 6de minuut kopte Ben langs en strandde een actie Ben Roy op de keeper. Het ging nu even hard als bij hun tweede doelgevaar Tongerlo 0-2 uitliep en in de 8ste minuut Seppe met een verre uittrap Ben lanceerde en die fraai zorgde voor de aansluiting. 1-2. Het was even balen in de 10’ als Tongerlo bij hun derde kans wederom raak trof. 1-3. We laten de kopjes echter niet hangen en een minuut later onderschept Roy de bal, de doelman moet het schot lossen en Ben kan de bal intikken. 2-3. Nog geen minuut later krijgen we de kans op de gelijkmaker maar de bal van Ben gaat dit keer voorlangs. Achteraan blijft het uitkijken en Seppe gaat goed in de voeten bij een Tongelo uitbraak. Via Marten reageren we meteen maar zijn schot vliegt over. We zetten Tongerlo onder druk en in de 20’ worden we hiervoor beloond als bij een geharrewar voor het bezoekende doel Roy kan zorgen voor de 3-3. We krijgen nog een kans, Roy bediend Ben maar de keeper zit er goed tussen. We kunnen dus na een spannende eerste helft gaan rusten met een 3-3 ruststand.

We gaven de eerste helft niet veel kansen weg maar Tongerlo benutte ze bijna allemaal. In de tweede helft deed onze achterlinie het nog beter en we noteerde geen enkele 100% kans voor de bezoekers. Pech in de 2’ als na een dubbele 1-2 tussen Marten en Roy deze laatste besloot op de doelman. In de daaropvolgende minuut breekt Roy uit maar de bal is net te ver van zijn voet en de doelman kan nog tussenkomen. De bal komt in de voeten van Marten maar die trapt nipt over. Ook in de 4’ is er een goede bezoekende doelman nodig om Roy van een doelpunt te houden. In de daaropvolgende 15’ noteren we geen grote kansen. We blijven goed voetballen maar grote kansen krijgen we niet. Het is echter een wedstrijd met een hoog tempo en in de laatste 5’ zitten er een paar doorheen. Roy zet een zoveelste actie op maar de bal gaat tergend traag voorlangs. In de 21’ nogmaals Roy maar dit keer wordt de bal nog van de lijn gehaald. Derde keer goede keer dan maar en met nog 1’ op de klok zet Roy zich wederom door, dit keer zijn de goden ons beter gezind. 4-3. Tongelo zet nog eens alles op alles maar we waren echt niet van plan om dit nog weg te geven.

Een heel ander Excelsior dan vorige week. We vochten dit keer wel 50’ lang voor elke bal en sloten de wedstrijd dan ook verdiend winnend af.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

22:41 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-09-09

Verslag : Netezonen A - Exc. Vorst A : 3 - 2

Netezonen19/09 Preminiemen A Uitmatch bij Netezonen A

De vaste verslaggever (ik dus) was mee met de scholieren. Mark schreef dus wat hoogtepunten op. Vandaar dit iets minder uitgebreid verslag dan anders.

2’ : Tegenaanval. Sander naar Roy. Een twee met Yoshi, met een mooie plaatsbal de 0-1.

7’ : Tegendoelpunt ook al met een plaatsbal. 1-1

9’ : Slecht ontzetten Senne en deksel op de neus. 2-1

17’ : Voorzet Steve, Yoshi trapt op keeper.

21’ : Verre uittrap Seppe, Roy voorlangs.

24’ : Aanval Netezonen, gelukkig net naast.

De eerste helft was beneden alle peil. Er was bij iedereen weinig inzet, bij sommige geen.

27’ : Schot Netezonen van kortbij maar prima reflex van Seppe.

28’ : Aanval via Marten naar Roy. Ben komt net te laat om af te werken.

29’ : Afstandsschot Netezonen, Seppe duwt in hoekschop.

33’ : Seppe kansloos bij de 3-1.

37’ : Snelle uittrap Seppe, Roy mikt net naast.

38’ : Eindelijk iedereen wakker. Na actie van Sander over Jonas trapt Roy op de lat.

39’ : Actie Roy. We zitten terug in de match. 3-2.

40’ : Verre uittrap Seppe, actie Roy maar net voorlangs.

44’ : Yoshi op de keeper.

48’ : Roy zet voor, Ben net naast.

Betere tweede helft. De eerste 10’ waren redelijk en de laatste 15’ zetten wij constant druk. Spijtig genoeg werden de doelkansen niet benut.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

00:31 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-09-09

Verslag : Oevel A - Exc. Vorst A : 0 - 6

Bal1
12/09 Preminiemen A Uitmatch bij Oevel A

Voor onze eerste uitwedstrijd moest trainer Steff ziek afmelden. Voor een keer nam ik dus het roer nog eens over. De spelers tekende wel allemaal present en begonnen goed aan de wedstrijd. Reeds in de 3’ leverde dit een eerste doelpunt op. Onze youngster Ben stond op de goede plaats om de 0-1 in te tikken. Even leek het erop dat wij vertrokken waren voor een makkelijke overwinning maar al snel nam Oevel het onder leiding van een berensterk middenveld de wedstrijd over. We liepen achter de feiten aan en mochten ons gelukkig prijzen dat Seppe als een van de weinige wel goed en vooral geconcentreerd bezig was. Hij stond prima te keepen en vooral goed mee te voetballen. Gelukkig hebben we dan nog een geheim wapen achter de hand dat zich ook al zit hij niet 100% in de match toch af en toe uitpakt met een actie. Roy zorgde dus in de 11’ een beetje tegen het spel in voor de 0-2. Dit doelpunt werkte echter niet bevrijdend en we kwamen maar moeilijk onder de druk uit. Op het einde van de 1ste helft begon het eindelijk beter te lopen. Marten en Jonas kregen wat meer grip op het middenveld. Marten stuurde in de 20’ Roy diep. Hij schakelde twee man uit en zag dat Yoshi goed was gevolgd en die maar voor het intikken had. Meteen de beste aanval van de ganse match. Plots lukte alles en in de 23’ kon Marten een voorzet van Yoshi inkoppen. 0-4. In de laatste minuut zorgde Yoshi met zijn tweede voor een toch wel overdreven 0-5 voorsprong.

Ondanks de ruime voorsprong was er heel wat bij te sturen onder de rust. Als Roy reeds in de 1’ zorgde voor de 0-6 leken we vertrokken. We speelden nu gedurende een tiental minuten degelijk voetbal. Achteraan klopte het plots wel en kreeg Seppe het heel wat rustiger. De laatste 15’ was het echter terug naar af. We liepen maar al te dikwijls uit positie en de goede acties waren schaars. Ook Oevel haalde het niveau van de eerste 20’ niet meer en de wedstrijd sleepte zich naar het eindsignaal. Nog een keer kwamen we dicht bij ons zevende doelpunt maar zowel Ben als enkele seconden later Marten troffen de paal. De eindstand bleef dus steken op 0-6.

De volgende weken zal het beter moeten. Vooral als het wat minder gaat zal iedereen een tandje moeten bijsteken en een pasje extra moeten zetten. Dat vooral misten wij in deze wedstrijd en zo lopen er zich een paar dood en komen wij niet toe aan goed voetbal spelen.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

17:12 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-09

Verslag Oefenwedstrijd tegen Engsbergen

Engsbergen09/09 Preminiemen A Oefenwedstrijd tegen Engsbergen A

Voor de wedstrijd van vandaag stonden de zenuwen bij een van de onze strak gespannen. Jonas kwam in het tussenseizoen over van Engsbergen en was dus gebrand op een goede prestatie. In het verleden waren het meestal niet al te spannende matchen maar door het overkomen van de jeugd van Schaffen is de ploeg van Engsbergen heel wat versterkt. Gelukkig voor ons stonden ook wij voor een keer eens met op Vic na de betere 99 op het plein. Desondanks hadden we het in de beginfase niet onder de markt met een goed en stevig Engsbergen. Onze achterlinie moest op de toppen van de tenen lopen om niks weg te geven en op het middenveld was het hard tegen hard voor iedere centimeter veld. Onze voorlinie vond niet onmiddellijk openingen en grote doelkansen blijven in de beginfase dan ook uit. Met het inbrengen van Cisse vooraan kantelde de wedstrijd in ons voordeel. We konden ze nu zowel op links als op rechts pijn doen en hielden het veld goed breed. In de 11’ brak Roy de ban als hij na een prima individuele actie de score kon openen. 1-0. We kregen nu vleugels en hadden het betere van het spel en reeds 3’ later zorgde Cisse voor de 2-0. De laatste 10’ was de wedstrijd weer in evenwicht en beide keepers moesten nu een paar keer aan de bak. Geen van beide ploegen kwam nog tot scoren en we konden dus gaan rusten met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft stak Engsbergen een tandje bij maar onze vandaag onder leiding van Senne prima spelende achterlinie gaf bijna niks weg en er was natuurlijk ook Seppe die er meestal al tussen zat nog voor we van een kans konden spreken. Na een tiental minuten namen we de wedstrijd helemaal over. Jonas en Marten kregen het middenveld onder controle en zetten slag op keer Roy en Cisse aan het werk. We speelden nu heel wat kansen bij elkaar en het was wederom Roy die weer in de 11’ als eerste raak trof. 3-0. Het scoreverloop van de eerste helft werd ook in de 14’ gerespecteerd als Cisse voor de 4-0 zorgde. Ze kregen maar geen vat meer op onze flankspelers en beurteling sneden ze doorheen de bezoekende defensie. Dit leverde in de 17’ ons vijfde doelpunt op als Cisse zijn derde binnentrapte. Vijf minuten voor affluiten lukte Ben ook zijn doelpunt. Hij draaide zich mooi vrij, nam de laatste man te grazen en deponeerde de bal rustig in doel. 6-0. Meteen de eindstand.

Dit was een van de betere wedstrijden tot nu toe. De steun van Anton en Cisse deden de ploeg deugd. Plots heel wat mogelijkheden in de opstelling en we deden waar we vorig seizoen zo goed in waren, vooruit voetballen en druk zetten over gans de plein.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Jonas, Cisse en Anton.

21:51 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-09-09

Verslag : Exc. Vorst A - Ramsel A : 11 - 0

Bal draai
05/09 Preminiemen A Thuismatch tegen Ramsel A

Volop zon voor onze eerste wedstrijd van het seizoen 2009-2010. Iedereen tekende present om de jongens uit Ramsel partij te geven. Ramsel beschikt slechts over vijf tweedejaars en trad dus aan met vijf van de betere eerstejaars. Dat was goed nieuws voor onze duivel Ben die nu dikwijls moest opboksen tegen gasten die slecht een jaar ouder zijn. Vanaf de eerste baltoets namen we moeiteloos de wedstrijd in handen. Reeds in de 2’ kon Yoshi ons op voorsprong trappen. We belegerde het Ramseldoel en de zich moedig verwerende bezoekers kwamen maar niet onder de druk uit. Na enkele net niet kansen knalde Marten in de 7’ de bal hard onder de lat en als 1’ later Roy zorgde voor de 3-0 zag men de eerste kopjes naar beneden gaan bij onze tegenstander. Het positieve was dat wij steeds probeerde voetbal te blijven spelen en goed gebruik maakte van de geboden ruimte. Jonas was in de 14’ schutter van dienst. Pech voor Ben als in de 15’ zijn bal op de paal belande. Roy zorgde in de 17de en 20ste minuut voor de 5 en 6-0. Jonas met zijn tweede en Roy met zijn vierde zorgden in de 22ste en 23ste minuut voor de niet eens overdreven 8-0 ruststand.

De trainer van Ramsel had lessen getrokken uit de eerste helft en begon de tweede helft heel wat defensiever. We hadden het nu heel wat moeilijker om de versterkte verdediging uit verband te spelen. Roy slaagde daar in de 4’ toch in en zorgde na een individuele actie voor de 9-0. We blijven druk zetten op het bezoekende doel maar er zat nu altijd wel een van de vele verdedigende bezoekende benen in de weg. De kansen werden heel wat schaarser en we sprongen er bovendien nogal slordig mee om. Achteraan kwamen we niet een keer in de problemen en Seppe moet nu weten wat Yoshi vorig seizoen ontelbare keren heeft meegemaakt, zich vervelen in doel. Op het kwartier vonden we dan toch nog eens de weg naar de netten en ook Ben voetbalde zich in de schutters statistieken. In de 16’ zorgde hij voor de 10-0. Als beloning kregen we een stortbui over ons heen. Vier seizoenen lang moest ik daar dan blijven instaan maar ik laat dit seizoen de eer aan Steff om ook dan gefocust te blijven op de wedstrijd. Leuk he Steff!!! De concentratie was nu even weg en er was even 5’ lang niks meer te zien dan een bende verzopen kiekens. Op een been kan je echter niet staan dacht Ben en in de 22’ legde hij de 11-0 eindstand vast.

Er waren net iets te veel eerstejaars bij om te spreken van een goede maatstaf voor de rest van het seizoen maar we zijn er gelukkig toch met goed voetbal prima aan begonnen. Doe zo voort jongens.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Jonas.

12:18 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-09

13 - 1 Winst voor beker van Laakdal

Beker

29/08 Preminiemen A Beker van Laakdal

 

We trokken in de voormiddag naar Veerle waar tegen de lokale geel-zwarte werd gestreden voor de beker van Laakdal. Blijkbaar veel problemen om een ploeg op de been te brengen bij de tegenstander en we moesten eigenlijk tegen slecht vijf tegenstanders de wei in. Om er toch een wedstrijd van te maken lieten we toe dat Veerle er een miniem bij opzette en traden we zelf met slecht zeven i.p.v. acht aan. Al snel was het duidelijk dat we vertrokken waren voor een partij eenrichtingsvoetbal en in de beginfase was het opschrijven van de doelpunten een fulltime job. In de 1’ bood Roy Yoshi de 1-0 aan en in de daaropvolgende minuut draaiden ze de rollen om. Marten zorgde vlak daarop voor de 3-0 en op pas van Yoshi voor de 4-0. Na 3’ stond mijn pen dus al gloeiend heet. Yoshi zorgde in de 6’ voor de 5-0 en Roy trapte in de 8’ tegen de paal. De match was toen al gespeeld en we namen het daarna heel wat rustiger op. We kampeerde voor het Veerle doel maar het duurde tot in de 18’ om Roy de 6-0 te zien binnentrappen. Veerle redde in de 24’ de eer. 6-1. Nog voor de rust zorgde Roy op pas van broer(tje) Ben voor de 7-1.

Ook in de tweede helft een partijtje eenrichtingsverkeer. De gedrevenheid was er wel een beetje uit maar we heersten in alle linies. Niet zoveel doelpunten dit keer in de aanvangsfase. Maar om de paar minuten pikten we toch ons doelpuntje mee. Marten stond in de 3’ als eerste aan het kanon en in de 7de en 8ste minuut deed ons broederpaar “Ben en Roy” er daar nog twee bij. De laatste drie doelpunten kwamen van een Genendijkse voet. In de 12’ zorgde eerst Marten voor de 11-1 en in de laatste vijf minuten stond Yoshi nog twee keer op de juiste plaats om de 13-1 eindstand vast te leggen.

We speelden vandaag een degelijke wedstrijd al mag dit Veerle niet als maatstaf worden genomen van wat komen gaat. Het belangrijkste was echter dat wij de beker van Laakdal voor preminiemen meenamen naar Klein Vorst en ook meewerkten aan het wederom veroveren van de grote beker van Laakdal.

 

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander, Senne, Steve, Yoshi en Tobias.

11:51 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-09-09

Verslag oefenwedstrijd tegen Tervant

Tervant26/08 Preminiemen A Oefenwedstrijd in Tervant

 

Het is niet omdat we deze wedstrijd verloren dat het verslag zo kort is maar wel omdat de verslagever van dienst in Vorst achterbleef om naar de scholieren te gaan kijken. Tot overmaat van ramp gingen dan ook nog de notities van Mark veloren en dit is dus een verslagske van horen zeggen. We kwamen meteen zwaar onder druk te staan en Seppe moest voortdurend aan de bak. Op de eerste de beste tegenaanval waren het echter wel wij die de score konden openen. Roy zorgde voor de 0-1. Tervant bleef echter de beste ploeg en we moesten voor de rest van de wedstrijd de match ondergaan. Veel inzet maar een beter en veel stevige Tervant hield de match voortdurend onder controle. Tussen al het thuisgeweld door konden we nog een paar keer tegenprikken en konden Jonas en Marten de pil met nog twee doelpunten toch nog een beetje verzachten. De thuisploeg was echter de betere en sloot de wedstrijd dan ook verdiend af met een 9-3 overwinnning.

 

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander en Jonas, Senne, Steve en Anton.

14:50 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-08-09

Verslag tornooi Oevel

Bal1

22/08 Preminiemen A Tornooi Oevel

 

Voor onze tweede opdracht van het seizoen was Ezaart opnieuw onze tegenstander. De eerste helft gaat het spel goed op en neer maar het zijn toch de onze die het beter van het spel hebben. Scoren zit er echter voor geen van beide ploegen in. Zowel Seppe als de Ezaart keeper laten zich niet verassen. We kregen we kregen wel enkele kansen maar konden deze niet verzilveren. In de tweede helft een beter Excelsior maar de kansen gingen er voorlopig niet in. Als de doelman van Ezaart zich in de 8’ miskeek op een afstandschot van Sander stond het meteen 1-0. Vabaf nu stond er nog maar een ploeg op het veld en het was wachten op nog doelpunten. Twee minuten voor tijd zorgde Roy voor de 2-0 en net voor affluiten knalde Marten de verdiende 3-0 tegen de touwen.

De tweede wedstrijd was het lokale Oevel de tegenstander. We begonnen goed aan de wedstrijd en het was Tobias die ons in de 5’ verdiend op voorsprong trapte. 1-0. Daarna vielen we echter wel stil en kon Oevel het evenwicht herstellen. Seppe moest net als de thuisdoelman een paar keer gepast tussenkomen maar echt uitgespeelde kansen waren er voor geen van beide ploegen. In de tweede helft probeerde Oevel op karakter de wedstrijd te laten kantelen waar we gaven weinig tot niks weg. Het laatste deel van de tweede helft namen we de wedstrijd weer in handen. Als onze youngster Ben in de 11’ zorgde voor de 2-0 was dit meteen het sein om een tandje bij te steken en Oevel vast te zetten voor eigen doel. Het was echter wachten tot in de laatste minuut om Marten de geruststellende 3-0 te zien binnentrappen.

Voorlopig dus drie op drie voor onze nieuwe armada. Met deze inzet zal het wel loslopen in de rest van het nog lange seizoen.

 

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Sander en Jonas, Senne, Tobias, Anton.

09:38 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-08-09

Verslag tornooi St-Dimpna Geel

St Dimpna

15/08 Preminiemen A Tornooi Sint Dimpna

 

Onze nieuwe trainer Steff was belet en dus nam Mark het voor een keertje over. Heel wat puzzelwerk nu vier sterkhouders van vorig seizoen er niet meer bij zijn. Reken daar ook nog de afwezige Senne en Steve bij en er blijven maar drie veldspelers meer over van het succeselftal van vorig seizoen. Jonas komt over van Engsbergen en Roy bracht zijn broer Ben mee. Stijn en Cisse kwamen de rangen versterken en zo kregen we toch nog negen man op de been. Verslaggever was tijdens het grootste deel van de eerste helft niet aanwezig en we houden het voor een keer bij de doelpunten. In de 4’ kon Roy op aangeven van Cisse de 1-0 binnentrappen en in de 7’ zorgde Cisse na pas van Yoshi voor de 2-0. Ondanks een paar goede reddingen van Seppe kwam Ezaart in de 10de en 22ste minuut terug tot 2-2. Net voor affluiten zorgde Duivel Ben op aangeven van Cisse gelukkig nog voor de 3-2.

We begonnen de tweede helft sterk maar in de 5’ slikte we op een tegenaanval de 3-3. We namen nu de wedstrijd in handen en zette Ezaart vast op eigen helft. Maaten bediende in de 13’ Cisse die ons voor een derde maal op voorsprong trapten. 4-3. Als twee minuten later Ben op aangeven van Cisse zorgde voor de 5-3 leek de buit binnen. We hadden de match nu volledig onder controle al was het steeds uitkijken voor de snelle uitbraken van de tegenstanders. In de 20’ leverde een hiervan de 5-4 op. Wij hadden echter het laatste woord en Yoshi kon op aangeven ven Roy in de 23’ de geruststellende 6-4 op het bord zetten.

Zoals verwacht gaan we het dit seizoen heel moeilijk hebben en het woord champagne voetbal zullen we maar voor minstens een jaartje in de koelkast zetten. Wat echter niet wil zeggen dat onze jongens niet het beste geven van zichzelf en dat met deze inzet we toch in staat moeten zijn om in het overgrote aantal van de wedstrijden meer dan een woordje te kunnen meespreken. Veel succes jongens.

Voor vijf van ons zat de dag e nog niet op. Seppe, Cisse, Marten, Roy en Sander gingen de rangen van de Miniemen C versterken en samen met Vic zorgden de zes gasten van 99 voor vijf van de zes doelpunten in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Ham United.

 

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Cisse, Stijn, Ben, Yoshi, Sander en Jonas.

 

11:37 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |