09-04-10

Verslag : Tornooi RH Sportief

RH Sportief
03/04 Preminiemen A Tornooi RH Sportief

Het paasweekend is de moment van het jaar voor degene die graag voetballen in Excelsior Vorst, die komen dan echt aan hun trekken. Vele ploegen zitten dan krap en zo moest Marten in de voormiddag al de miniemen A uit de nood helpen en stonden Robin en Arne na hun voormiddagwedstrijd klaar om ons uit de nood te helpen.

We stonden dus tegenover de thuisploeg met een onuitgegeven elftal. Het duurde een tijdje alvorens we in ons spel kwamen en Seppe lette in de 2’ gelukkig goed op en kon erger voorkomen. We hadden veel valbezit maar een eerste kans was er pas in de 7de minuut als Yoshi voorlangs trapte. Een minuut later voorzet Marten met het hoofd door Arne verlengd over de doelman maar de bal miste kracht en werd nog van de lijn gehaald. In de 11’ een goede aanval via Jonas en Yoshi, de bal komt bij Arne maar de doelman zit ertussen. Seppe had niet echt veel werk maar was wel bij de zaak als in de 17’ te kort werd teruggespeeld. Yoshi krijgt een goede kans in de 22’ maar de doelman werkt in hoekschop. Wel succes een minuut voor de rust. Arne zet zich door op links en legt achteruit tot bij Marten, die speelt snel diep tot bij Yoshi die zich vrij draait en voor de 0-1 zorgt.

We beginnen uitstekend aan de tweede helft en ontwikkelen onmiddellijk veel druk. We worden al snel beloond, Yoshi trapt in de 2’ de 0-2 tegen de touwen. We spelen heel aanvallend nu en in de 7’ is er een goede Seppe nodig om een uitbraak af te stoppen. Twee minuten later voorzet Marten maar Yoshi wil het net iets te mooi doen met de buitenkant van de voet en de bal gaat naast. Seppe is ook in de 8’ bij de pinken en voorkomt een tegendoelpunt. In de 10’ legt Yoshi terug op Marten die op de paal knalt, hij trapt de rebound echter in een keer, en nog wel met links, voorbij de kansloze thuisdoelman. 0-3. Twee minuten later een prima actie van Sander, de bal komt via Yoshi bij Marten die hard de 0-4 intrapt. Seppe heeft niet veel werk maar gaat in de 16’ toch plat. Vanaf nu is er echter maar een ploeg meer gevaarlijk. 17’ actie Yoshi, Marten en Jonas die op de doelman trapt. Een minuut later knalt Marten nipt over en nog een minuut later trapt Marten een vrije trap op de onderkant van de lat. Robin zet in de 23’ een prima actie op, bal bij Yoshi maar naast. Een minuut later een prima collectieve aanval. Het begint bij Sander die inspeelt op Yoshi, die naar Arne die Robin vrij ziet staan maar weer zit de doelman ertussen. Het vijfde doelpunt komt er echter toch als in de laatste seconde Yoshi Arne aanspeelt die zijn prima wedstrijd kan bekronen met een doelpunt. 0-5.

Ondanks de ongewone samenstelling zat er heel wat muziek in dit achttal dat in de loop van de wedstrijd mekaar steeds beter begon gaan te vinden en dat vooral in de tweede helft heel wat goeds liet zien. Met Arne en Robin hebben we twee kereltjes achter de hand waarmee voetbal kan worden gespeeld en die niet zouden hebben misstaan in de ploeg van dit jaar. Soms ontbreekt het hen nog wat aan kracht maar de basis van het snel en simpel voetbal spelen dat hebben ze al prima onder de knie.

Speelden mee : Seppe, Marten, Senne, Yoshi, Sander, Jonas, Robin en Arne.

19:02 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.