30-11-09

Dank u voor meer dan 50.000 bezoeken

Als ik op 09 Jan van dit jaar bij wijze van test begon met een eerste blog voor de preminiemen B en een dag later voor de kadetten A had ik zeker niet gedacht dat wij op nog geen elf maanden meer dan 50.000 bezoekers zouden mogen ontvangen. Ondertussen zijn we dit seizoen gestart met twee nieuwe blogs voor de scholieren en op met deze blog voor de preminiemen. Ik weet ondertussen dat er door heel wat spelers en supporters wordt uitgekeken naar de verslagen en de berichtjes. Aan de reacties die je krijgt in Vorst weet je dat er in de club heel wat mensen zijn die de blog op de voet volgen en dat is een reden om er nog een tijdje mee voort te doen.

Het is echter dit seizoen tot nu toe niet gelukt bij de preminiemen B en C iemand te vinden die eens een verslag maakt en/of weetjes en fotos doorstuurd. Voel je je alsnog geroepen laat het me dan weten.

18:00 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-09

Derby uit de oude doos

Zondag staat onze eerste ploeg voor DE verplaatsing van het jaar. Op standaard Vorst spreken ze al weken over de wedstrijd van nu zondag en alle middelen gaan goed genoeg zijn om onze eerste ploeg een eerste nederlaag aan te smeren. We kunnen dan ook alle supporters gebruiken om tegengas te geven daar in Groot Vorst. Laat ons door er in grote getalen aanwezig te zijn, er een thuiswedstrijd van maken voor de groen-witte van Excelsior.

13:21 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-09

Jeugdwedstrijden zijn afgelast

Afgelast 2
Mijn PC heeft de geest gegeven en het was enkele dagen wachten op zijn opvolger. Iedereen zal het dus waarschijnlijk al lang weten maar voor dit weekend zijn alle wedstrijden voor jeugd en reserves in de provincie antwerpen afgelast.

13:52 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-09

Verslag : Oosterzonen A - Exc. Vorst A : 3 - 1

Oosterzonen
21/11 Preminiemen A Uitmatch bij Oosterzonen A

Met Oosterzonen troffen wij vandaag een ploeg met heel veel ambitie. Enkele van de tegenstanders werden bij de buurploegen weggeplukt met het oog op provinciaal voetbal. Dat levert Oosterzonen een ploeg op die defensief in orde is maar die verder op mij geen indruk maakte. Des te erger dat wij vandaag op geen enkel moment degelijk voetbalde. Veel inzet bij de meesten en ook wel goede wil maar combineren dat was er vandaag veel te zelden bij. De eerste helft gaven wij geen enkele kans weg maar we konden ondanks het massale balbezit en een zeer matig “op de centrale verdediging en doelman na” Oosterzonen maar zelden wegtikken. Roy kreeg in de 5’ een eerste kans maar de bal ging naast. In de daaropvolgende minuut had Ben net iets te veel tijd nodig en kon enkel nog een hoekschop afdwingen. Twee minuten later trapte Yoshi een dot van een kans naast. Het viel nu aanvallende mede door goed verdedigen van Oosterzonen volledig stil. Pas in de 19’ nog eens dreiging als Roy vanuit de draai op de doelman besloot. Ook de laatste kans was voor Roy. Hij trapte in de 22’ laag in de hoek maar de thuisdoelman haalde hem schitterend uit de hoek.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Wij de bal en Oosterzonen trekt zich terug op eigen helft en probeert er met wilde trappen naar voor uit te komen. In de 5’ komt dan toch zo een bal goed terecht en de eerste kans voor de thuisploeg vliegt in onze kruising. 1-0. We proberen dit recht te zetten en in de 8’ trap Ben een eerste van een rij kansen op de doelman. Twee minuten later knalt Roy op de lat en nog eens twee minuten later op de doelman. Ook Sander besluit in de 13’ op de doelman en als Roy in de 15’ een hoekschop van Marten ook nog eens mooi maar over kopt lijkt het vandaag niet te gaan lukken. Seppe die zag nog bijna geen bal maar is in de 18’ kansloos bij de tweede bal op zijn doel. 2-0. Roy komt nu eindelijk op zijn beste plaats te staan en rolt nu aan de lopende band de thuisverdediging op. In de 19’ staan er een paar te slapen als hij de bal achteruit legt. In de 21’ knalt Marten een volgende teruglegger naast. Nog meer pech in de 22’ als een wederom doorgebroken Roy zelf op de paal trapt en dan zal je het zien. Oosterzonen dwingt een hoekschop af en die valt voor de voet van een van de thuisspelers die er geen moeite mee heeft de 3-0 binnen te trappen. We blijven echter toch kansen krijgen. Roy rolt in de 24’ nog maar eens de thuisverdediging op maar Sander en Yoshi hinderen elkaar om de zoveelste 100% kans in te trappen. In de laatste minuut valt het doelpunt dan eindelijk toch. Roy trapt al het ganse seizoen al onze hoekschoppen en net hij is met het hoofd het sterkst van de ploeg. Lukte het in de 15’ niet op aangeven van Marten in de laatste minuut lukte het op aangeven van Sander wel. 3-1.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Jonas, Senne, Steve, Yoshi en Sander.

15:22 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-09

Bij de A's loopt het voor geen meter

Bij de A loopt het niet. Tegen een toch matige tegenstander als Oosterzonen hadden wij wel veldoverwicht maar konden dit op geen enkel moment uitspelen. Tot overmaat van ramp lieten wij dan ook nog de kansen liggen. Erger is dat de onze geen voetbal meer spelen en teren op ingevingen van individuele spelers. Ze gingen dan ook boot in.

Oosterzonen A - Exc. Vorst A : 3 - 1 (verslag volgt)

19:11 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-09

Goed weekend voor premin B en C

Onze preminiemen C mochten het eindelijk nog eens opnemen tegen leeftheidsgenoten en wonnen bij het nog ongeslagen KFc Mol met 2-5.

Ook de B ploeg was naar goede gewoonte succesvol bij Oosterzonen B. Zij wonnen na een gelijkopgaande match toch met 1-3.

Oosterzonen B - Exc. Vorst B : 1 - 3

KFc Mol - Exc. Vorst C : 2 - 5

12:36 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-09

Wederom niet echt makkelijk

Met Oosterzonen staat voor dit weekend voor de A en de B een verplaatsing op het programma naar een ploeg waar het geld blijkbaar nog aan de bomen groeit. Ze hebben daar de ambitie om provinciaal te gaan spelen met de jeugd en dat hebben ondermeer onze scholieren al aan de lijve ondervonden. Ook bij de preminiemen hebben ze er de ploegen versterkt en we zullen er dan ook 100% moeten staan om een degelijk resultaat te kunnen neerzetten.

Onze C ploeg trekt naar Rauw dat net als wij weer eens vrij is en speelt er vriendschappelijk. Na de overwinning van vorige week een haalbare kaart.

15:15 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-09

Verslag : Exc. Vorst A - Houtvenne A : 6 - 0

Houtvenne

14/11 Preminiemen A Thuismatch tegen Houtvenne A

Eigenlijk wilde ik het er niet over hebben maar na de uitzonderlijk zwakke wedstrijd van vorig weekend trokken we toch met een bang hart richting Vloed. Tot overmaat van ramp konden we geen beroep doen op Roy en Ben en we waren dus maar al wat te gelukkig dat Vic voor een keer nog eens een stapje onderaf zette om ons achttal te vervolledigen. Marc speelde nog eens voor verslaggever en hier volgen zijn notities.

2’ Doorsteekpas Vic op Jonas die op de doelman trapt.

10’ Actie van Vic maar ook hij trapt op de doelman.

12’ Dieptepas Vic op Yoshi maar weer zit de doelman er met een goede reflex tussen.

22’ Jonas brengt de bal voor doel, Sander legt af, maar Vic weer op die vervelende kerel.

24’ Vrije trap van Marten tot bij Vic die met een plaatsbal zorgt voor de verdiende 1-0.

Het was een degelijke eerste helft waarin we achteraan totaal niks weggaven en constant veldoverwicht hadden maar de weinige doelkansen niet voldoende konden benutten.

Het kon dus nog beter de tweede helft en gelukkig staken onze gasten nog een tandje bij.

4’ Marten pakt uit met een afstandschot maar knappe redding doelman.

7’ Schot op doel van Vic maar de doelman pakt wederom.

11’ Marten vindt Vic voor de tweede maal en weer met een plaatsbal 2-0.

16’ Vic zorgt met een individuele actie voor de 3-0.

18’ Slecht uitverdedigen bezoekende doelman, Vic onderschept en zorgt voor de 4-0.

20’ Hoekschop. Kopbal van Steve en dan volgen er twee versies. Volgens Marc trapt Yoshi de afvallende bal binnen en volgens de gasten was het een owngoal. We gaan ze tcoh op de rekening van Yoshi schrijven want Marc is de oudste en die mening telt.

24’ Vic zet met zijn vijfde van de namiddag de kroon op zijn werk. 6-0.

De samenvatting van de tweede helft was kort en bondig. Zeer goed staat op het papiertje dat ik onder de neus kreeg geduwd. Als Marc dat schrijft dan moet je daar niet aan twijfelen.

Onze gasten zetten dus vandaag een en ander recht en genoten dan ook met volle teugen van de frieten die ze tegen Herselt hadden verdiend. Vasthouden nu gasten.

Speelden mee : Seppe, Marten, Sander, Senne, Steve, Yoshi, Jonas en Vic.

14:56 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-11-09

Na de inspanning volgt de ontspanning

DSC00437

Na inspanning komt ontspanning, de trainers zorgden dan ook na afloop van de voetbalstage voor welverdiende frietjes.

23:19 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-11-09

Ook trapje hogerop succesvol

Ook deze week deden de miniemen C een beroep op de preminiemen. Zoals al het hele seizoen waren ze ook vandaag succesvol en werden de jongens en HIH Tunrhout met lege handen terug naar huis gestuurd. Sander, Roy, Marten en natuurlijk Vic waren de vier preminiemen van dienst de mee aan de basis lagen van de 8-2 overwinning.

18:10 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-09

Alleen maar winnaars

We keken bij de A een beetje angstig uit naar de match tegen Houtvenne. Achteraf bekeken ten onrechte. We waren maar met zeven en vonden gelukkig Vic bereid om ons uit de nood te helpen. We speelden een prima wedstrijd en wonnen oververdiend.

De jongens van de B starten de laatste tijd altijd als favoriet en leken ook vandaag op een makkelijke zegen af te stomen. Dat was enkel niet gerekend op de taaie tegenstander die zich terug in de match knokte en het spannend hield tot de laatste seconde.

De gasten van de C kijken elke week angstig uit naar de grote van de tegenstander. Dat viel vandaag al bij al mee met slechts drie tweedejaars in de ploeg van Rauw en ook onze derde ploeg was vandaag succesvol.

Exc. Vorst A - Houtvenne A : 6 - 0 (verslag volgt)

Exc. Vorst B - Houtvenne B : 5 - 4

Exc. Vorst C - Rauw A : 5 - 2

22:06 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-09

Bang afwachten

Na wat wij vorig weekend te zien kregen is het bang afwachten voor zaterdag. Nu ook nog Roy en Ben wegvallen ziet het er niet zo goed meer uit voor onze jongens van de A. Gelukkig komen met Sander en Jonas er twee terug die er hun kop willen voorleggen en de ploeg iets kunnen bijbrengen. Vic zal ook voor een keer de troepen komen versterken om het gemis van Roy te kunnen opvangen.

Bij de preminiemen B geen problemen. Normaal gezien mogen zij tegen hun jaar jongere tegenstanders geen steek laten vallen.

Voor onze jongens van de C is het weer bang afwachten of ze mogen aantreden tegen leeftheidsgenootjes of dat ze hier weer moeten opboksen tegen gasten die een jaarjte ouder zijn. Ik vrees er een beetje voor daar Rauw toch steeds beschikte over een complete duivelsploeg van 99 en een stevige ook.

10:52 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-11-09

Verslag : St. Dimpna C - Exc. Vorst A : 1 - 1

St Dimpna
07/11 Preminiemen A Uitmatch bij St. Dimpna C

Het gaat een heel kort verslagske worden. Over deze wedstrijd was bijna niks positiefs te vertellen. In de 15’ kan Roy zich een eerste keer doorzetten en hij zorgt met een plaatsbal voor de 0-1. Een minuut later stuurt Marten Roy diep, Roy legt de bal terug maar Marten knalt over. Nog in dezelfde minuut besluit Roy op de doelman. Nog een keer Excelsior 2’ voor de rust als Roy de thuisdoelman probeert te verassen met een boogbal maar de bal gaat net naast. Voila dat was het voor de eerste helft.

De tweede helft was het al niet beter. Marten probeert de ploeg op sleeptouw te nemen en stuurt in de 7’ Roy diep. De doelman zit er echter twee keer goed tussen. In de 8ste minuut lanceert Marten Ben maar diens plaatsbal gaat naast. In de 17’ actie Roy, bal op Marten maar de doelman wil niet meewerken. In de 19’ probeert Marten het vanop 20 meter maar hij kan de thuisdoelman niet verrassen. In de laatste minuut een laatste keer Excelsior als Roy Ben aanspeelt maar een attente thuisdoelman wist ook hiermee raad. Seppe was de ganse wedstrijd werkloos maar in de 26’ kwam hij uitstekend uit als een weer voortreffelijke Senne voor een keer eens niet kon onderscheppen. Het was wachten op het verlossende eindsignaal. Dat bleef echter supper lang uit en in de 29’ kregen we alsnog het deksel op de neus als Seppe kansloos was op een perfect geplaatst schot. 1-1.

Met drie man kan je dus geen wedstrijd winnen, zelf niet tegen een ploeg die een jaar jonger is. Spijtig voor onze drie werkers maar we verdienden echt niet meer.

Speelden mee : Roy, Seppe, Marten, Ben, Senne, Steve, Yoshi en Tobias.

19:12 Gepost door Rob in Verslagen A | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-11-09

Thes was een maatje te groot

De preminiemen C hebben het niet gered tegen Thes. Ging de eerste helft nog redelijk gellijk op met een 1-0 achterstand na 25 minuten. In de tweede helft kwamen wij te kort. De jongens deden hun best maar keerden terug huiswaarst met 5-0 verlies.

19:57 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-09

Voetballen in en tegen Thes

Vandaag 11/11 gaan onze de preminiemen C om 13h30 op bezoek in THES. Ze nemen het daar op tegen de leeftheidsgenoten uit Looi. Eindelijk nog eens een wedstrijd voor onze door forfaits geteisterde C ploeg.

12:32 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-11-09

Ondanks de vele afwezige

Ondanks vele afwezigen zijn de miniemen C erin geslaagd in de laatste minuten een meer dan verdiend punt mee te brengen bij naaste achtervolger Rauw A. Vandaag betaalde we achteraan ieder foutje contant. Vooraan kregen wij de beste kansen maar we moesten wachten tot vier minuten voor tijd alvorens een stevig Rauw kon worden verrast.

Rauw A - Exc. Vorst C : 3 - 3

09:01 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-09

Training deze week voor Pre Min A

De preminiemen A trainen deze week maar 1 keer. Vandaag van 18h00 tot 19h00. Woensdag trainen ze niet.

12:24 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-09

Premin A waren doorslecht, de B deed het goed

Wat onze preminiemen A vandaag lieten zien was het slechtste wat deze bende in vijf jaar op de grasmat toverde en dat tegen een ploeg die een jaar jonger was. Dat heb je als er maar een paar lopen. De afwezigheid van twee andere werkers "Jonas en Sander" was geen excuus voor deze wanvertoning. Bij de B was het niet allemaal rozengeur en manenschijn maar was er wel inzet. Ze wonnen dan ook verdiend en makkelijk.

St Dimpna C - Exc. Vorst A : 1 - 1 (klein verslagje volgt nog)

St Dimpna D - Exc. Vorst B : 1 - 7

00:16 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-11-09

Het zal niet makkelijk zijn

Na een weekje rust trekken we zaterdag naar St Dimpna. Meestal beschikken ze daar over een stevig en goed voetballend geheel en zowel de A als de B zullen dus vol aan de bak moeten. Beter dat dan weer een niet kunnen spelen door een forfait zoals de C nog maar eens moet ondervinden.

03:38 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-11-09

Actiefotos voetbalstage

DSC00388DSC00389

Er volgen er nog een wel een paar. De rest van de fotos komen op de site van Excelsior.

11:31 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-11-09

Voetbalstage zit erop

De voetbalstage 2009 zit erop. We kunnen terugblikken op een geslaagde stage waarin de gasten het beste van zichzelf gaven. Degene die er niet waren hadden dit jaar ongelijk. Hopelijk kunnen we ze volgend jaar overtuigen. Nog snel twee foto's van onze twee preminiemen die gisteren ontbraken op de foto.

DSC00364DSC00383

19:06 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-11-09

Voetbalstage twee dagen ver

De voetbalstage is ondertussen twee dagen ver. Bij de preminiemen hadden we tien deelnemers waarvan acht van Excelsior. Een mooi groepje om mee te werken. Ik denk dat de meesten de rustdag vandaag best konden gebruiken. Morgen de laatste dag waarin wedstrijdjes centraal staan. De penaltycup is al achter de rug maar de winnaars maken we pas morgen bekend na het etentje aangeboden door de trainers en begeleiders. Alvast een eerste foto waarop de meeste preminiemen van Excelsior zijn op terug te vinden.

DSC00354

Enkel Seppe en Arne staan niet op deze foto, maar geen angst we zetten er de volgende dagen nog wel een aantal op waar iedereen wel eens zal opstaan.

17:38 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-11-09

Sfeerfoto 3

DSC00352

Het harde werken zit erop voor het grootste deel van de preminiemen B. Ze kunnen uitblazen bij een drankje aangeboden door het bestuur. De andere preminiemen zijn aan de lens van de fotograaf ontsnapt. Moet hij later maar eens rechtzetten.

23:23 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-09

Sfeerfoto 2

DSC00341

Yoshi kijkt blijkbaar veel natuurfilms. Steve, Sander en Senne zorgen voor een vier op een rij.

19:13 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-11-09

Sfeerfoto 1

DSC00339

Ben de jongste moet het zware werk doen, Marten bewaakt het geld, Roy trekt kop en Seppe die vindt het vooral leuk.

23:32 Gepost door Rob in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |